Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne morate ga baciti

Stavili ste previše soli u jelo? Bez brige, uz pomoć ovih trikova možete ga spasiti!

Shutterstock
30.12.2022.
u 13:30

Nema kome se nije dogodilo da presoli jelo, a zbog toga su mnoga od jela i bačena

Sigurno vam se bar nekoliko puta dogodilo da ste prilikom kuhanja presolili jelo, a većinu ste onda vjerojatno i bacili. No, jeste li znali da jelo možete spasiti uz pomoć nekoliko trikova? Sastojke koji će neutralizirati sol dodajte pomalo te redovito kušajte jelo kako ne biste i s njima pretjerali, piše My Foodbook.

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

1/12

Mrkva, luk ili krumpir
Ako ste presolili juhu, umak ili gulaš, u jelo dodajte jednu cijelu glavicu luka, mrkvu ili oguljeni krumpir koji će pokupiti višak soli.

Limunov sok ili ocat
Ovo također možete koristiti za presoljenu juhu, no budite oprezni. Ovaj trik djeluje samo ako ste malo presolili jelo, u suprotnom će rezultat biti preslana i prekisela juha. 

Mlijeko, vrhnje ili jogurt
Presoljeno varivo ili paprikaš također možete pokušati spasiti na ovaj način. Naime, kremasti mliječni proizvodi uspješno neutraliziraju slanost jela.

Jabuka
Ubacite oguljenu jabuku u jelo, ovo je trik naših baka. Ostavite jabuku u jelu da pokupi sol, pa je onda pred kraj pripreme izvadite i bacite.

Voda
Možete dodati i vodu, a ako je potrebno da poslije toga zgusnete jelo posegnite za malo gustina ili škroba, a možete dodati i bešamel umak.

Ricotta ili mozzarella
Ako je u pitanju preslano povrće, kombinirajte ga s blagim sirom poput ricotte ili mozzarelle kako biste ublažili višak soli.

Pjenušavo vino ili mineralna voda
Ako nemate vremena popravljati jelo, poslužite ga uz pjenušavo vino ili mineralnu vodu. Naime, mjehurići će, isprati slani okus s okusnih pupoljaka i ipak omogućiti uživanje u obroku.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica kojima se možete koristiti umjesto njega:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije