Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasno i za žene i muškarce

Spavate li u donjem rublju? Evo zašto ne biste trebali

Žena u donjem rublju
Foto: Thinkstock
18.04.2016.
u 13:19

Nošenje donjeg rublja tijekom spavanja nije dobro ni za žene ni za muškarce

Nosite li donje rublje tijekom spavanja? Nakon ovoga se možda predomislite.

Naime, nošenje gaćica stvara plodno tlo za infekciju kože, a kod muškaraca može biti opasno i za plodnost. Rješenje je jednostavno – spavajte bez donjeg rublja.

Ginekologica dr. Alyssa Dweck kaže da ona često savjetuje svojim pacijenticama da spavaju bez donjeg rublja, piše Metro.

Dr. Dweck upozorava, ako je intimno područje stalno prekriveno, tim više ako je riječ o tkanini koja nije prozračna, da se skuplja vlaga i povećava mogućnost za pojavu bakterija.

Ginekologica savjetuje ženama da, ako nose gaćice u krevetu, neka budu nešto veće. – Ako je ikada vrijeme za ''bakine gaćice'' onda je to vrijeme spavanja – kaže dr. Dweck.

Muškarci bi još više trebali prakticirati nenošenje donjeg rublja u krevetu. Dr. Brian Steixner s Instituta za zdravlje muškaraca ističe problem s neplodnošću.

– Vaši intimni dijelovi trebaju biti na pravoj temperaturi kako bi se optimizirala proizvodnja sperme. Veća količina bakterija povećava mogućnost za infekciju kože – kaže dr. Steixner.

>> 7 razloga zašto je zdravije da spavate goli

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
13:44 18.04.2016.

"Ginekologica savjetuje ženama da, ukoliko nose gaćice u krevetu, da one budu većeg dizajna." - pa dobro što u tom večernjem niko ne zna suvislo prevesti tekst? Znamo da imate nepismene novinare, znamo da novinari ne znaju strane jezike. Prepisujete blesave članke, a onaj koji ih prepisuje ne zna smisleno prevesti tekst. Bitno da ste lektore nogirali.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
13:38 18.04.2016.

Dobar dio hrvata spava bez gaća...Ne zato što je to kak ti zdravo, nego zato što nemaju paprike da ih kupe...Eto dotle se došlo...

Avatar fijolica
fijolica
14:28 18.04.2016.

Opet prodaju maglu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije