Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tanka granica

Slovenke vježbaju više, Hrvatice vjerne šminki

vjezbanje-novi
Arhivska fotografija
20.04.2010.
u 12:20

Ženama je važno što drugi misle o njihovu izgledu, najradije bi uživale u wellnessu, ne vole plastične operacije, a o ljepoti najviše uče iz medija.

Kad bi mogle potrošiti 1000 eura za ljepotu, 28,5 posto Hrvatica i 33,7 posto Slovenki odlučilo bi se za wellness. Devet posto više Hrvatica nego Slovenki potrošilo bi na kozmetiku. Četiri posto više Hrvatica uložilo bi u dermatološko pomlađivanje laserom ili botoksom, a Slovenke su pet posto više sklonije vježbanju.

Slovenke radije vježbaju

Pokazalo je to istraživanje kozmetičke kuće Vichy nazvano “Tanka granica između ljepote i zdravlja” u kojemu je sudjelovalo više od 4500 žena iz Hrvatske i Slovenije. Na pitanje bez čega nipošto ne bi mogle živjeti ako trebaju birati između dnevne kreme, vježbanja, šminke i lijepih trepavica, 63,5 posto Hrvatica i 55,2 posto Slovenki glasa za kremu. Za vježbanje se odlučilo 11 posto više Slovenki nego Hrvatica, a za šminku u prosjeku 14 posto ispitanica.

Važno je muško mišljenje

- Ako sam lijepa, osjećam se samopouzdanije - smatra to u prosjeku 75 posto ispitanica. Na osjećaj ljepote u više od polovine žena najviše utječe suprotni spol. Na drugom su mjestu prijateljice (to je navela čak trećina žena),a na trećem mjestu mediji. U više od 70 posto slučajeva ispitanice kažu da su upravo iz medija najviše naučile o ljepoti.

Da se ljepota ne može kupiti, smatra oko 45 posto ispitanica u obje zemlje. Više od 72 posto Hrvatica i 60 posto Slovenki odobrava estetske operacije, no ne bi se odlučile za takvo što, dok 16 posto Hrvatica i više od 21 posto Slovenki razmišlja o takvim zahvatima. Gotovo polovina ispitanica u obje zemlje smatra da je stres najveći neprijatelj njihove kože, a od nepravilnosti se najviše žale na akne i bore.

Psihologinja prof. dr. sc. Dubravka Miljković istaknula je kako je za ljepotu ključno zadovoljstvo te da se ne treba povoditi za retuširanim slikama zvijezda. Slovenski plastični kirurg Franci Planinšek kaže da se odlazak “pod nož” može znatno odgoditi pravilnom i redovitom njegom od malih nogu.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:30 20.04.2010.

Što se tiče poimanja ljepote i kako ju steći, ostati mlad i što ljepši, a uspoređujući naše i strane žene, uvijek se sjetim mojih ljetovanja u Poreču, prije 25 godina. Ogroman kamp u Bijeloj uvali, Plavoj laguni, 5 km prepune plaže, i to isključivo sa mladim svijetom, sami komadi! Po čemu si nepogrešivo mogao prepoznati naše cure (a tada su bile rijetkost tamo)!? Pa po tome što su sve bile našminkane (a na plaži), obavezno cigareta u rukama, i lošija figura! Šminka ne vrijedi ništa! Loš izgled ne može sakriti, a ona koja dobro izgleda, njoj šminka i ne treba. Pomaže jedino stalno, intenzivno vježbanje, i to punom snagom, probrana ishrana, i naravno, ako treba, a drukčije ne može, kirurgija kod velikog nosa (to bi možda koštalo tih 1000 eura) madeža, čireva, te zubarija kod loših i nepravilnih zuba. Koliko ima žena koje bi se htjele udati , a to ne mogu, zbog velikog nosa, čira ili madeža, koji im kvari izgled, a što se može za male novce i u jednom danu ukloniti?! Wellnes? Čak se i ne trudim ukucati da vidim što je to, ali to je naravno, jedan pomodarski izraz (pilates, jogging i sl.) koji služi izvlačenju novaca od žena sa viškom toga. Najjednostavnije je upisati se u teretanu (imati svoju je preskupo i zauzima prostora) i trčati. Uz kontinuitet i pun intenzitet treninga, rezultat je vidljiv već nakon 3 mjeseca.

IV
ivicas
19:06 20.04.2010.

hrvatice vise vjezbaju po noci jer nemogu spavati od hrvata pa sta ce im onda neki wellness jos

VO
Vorosmart
09:33 21.04.2010.

Jedna od tema koje su kraj svih lopovluka,registra branitelja,zabrane pušenja i sl. zanemarene su zdravlje nacije(u ovom slučaju tjelesno) i alarmantna pretilost. Povremeno se pojavljuju informacije,ali kao da ih nitko ne uzima za ozbiljno.Pušenje se zabranjuje zbog silnih javnozdravstvenih problema,a o gomilama debelih mlohavaca nitko ozbiljno ne razmišlja. Da se vratim ženama.Na brdovitom Balkanu prođu ima izgled tipa Nede Ukraden na folk paradi u Osijeku:guzičetina u minici i mrežaste čarape.Danas mlade djevojke otkrivaju pupak koji pliva u 5 cm sala. Rijetkost je vidjeti žene da voze bicikl ili plivaju.Bojim se da će ih većina uskoro izgledati kao publika iz Oprah-a:odjeća,frizura i šminka savršeni i neizbježni bledunjavi podbradak.Stavovi Hrvatica u odnosu na Slovenke me ne iznenađuju:nedostatak tjelesnih aktivnosti žele kompenzirati kozmetikom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije