Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Idemo u školu

Škole uključene u eksperimentalni program dobivaju besplatan mobilni internet

Sve je to dio digitalne transformacije škola jer naši učenici zaslužuju jednake šanse kao njihovi vršnjaci u drugim EU zemljama. Ovo je sjajan primjer kvalitetne suradnje gospodarstva i države, istaknula je ministrica Blaženka Divjak
21. srpnja 2018. u 11:49 4 komentara 451 prikaza
Blaženka Divjak
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) potpisalo je u sklopu provedbe eksperimentalnoga pilot-programa Škola za život ugovore o suradnji s tri hrvatska teleoperatera koji će učenicima i nastavnicima 74 škole u kojima će se program provoditi osigurati pristup digitalnim obrazovnim sadržajima bežičnim pristupom internetu.

Blaženka Divjak ISTRAŽIVANJA I INOVACIJE Ministrica Divjak u Beču: Hrvatska je pokazala da i male zemlje mogu postići velike uspjehe

Ugovor je potpisan s HT-om, Tele2 i Vipnetom koji će, kako je priopćio MZO, za školsku godinu 2018./2019. svim učenicima i nastavnicima škola u kojima će se provoditi eksperimentalni program Škola za život, a koji izaberu korištenje besplatnih sadržaja teleoperatera, osigurati SIM karticu i besplatan pristup određenim mrežnim stranicama s obrazovnim sadržajima za 2 GB prometa mjesečno.

Zahvalivši teleoperaterima na uključivanju u projekt, ministrica Blaženka Divjak podsjetila je i na to da se u sve osnovne škole u petim i šestim razredia uvodi informatika kao obvezan predmet te da je u suradnji s IRIM-om u ovoj školskoj godini osigurano 45.000 micro:bitova za nastavu u osnovnim školama diljem Hrvatske.

Ministrica Blaženka Divjak Reforma obrazovanja Ministrica Divjak: Posljednji u Europi uvodimo informatiku, a to su krive esktremne skupine

"Sve je to dio digitalne transformacije škola jer naši učenici zaslužuju jednake šanse kao njihovi vršnjaci u drugim EU zemljama. Ovo je sjajan primjer kvalitetne suradnje gospodarstva i države", istaknula je ministrica.

OBRAZOVANJE Divjak: Inzistirat ćemo na prilagođavanju upisnih kvota

Zadovoljstvo uključivanjem u projekt izrazili su i predstavnici teleoperatera direktor Sektora marketinga za privatne korisnike HT-a Richard Brešković, direktorica za marketing proizvoda i strategiju Tele2 Hrvatska Monika Majstorović i direktor marketinga Vipneta Lordan Kondić naglašavajući važnost razvoja STEM-a, unaprjeđenja digitalne pismenosti te uvođenja interaktivnoga pristupa učenju.

Blaženka Divjak
1 / 8
Hrvatski Sabor je na osmoj sjednici nastavio raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.
podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • dalibor.hren:

    Dobiti će 2 GB mjesečno!? Ovo je za unerediti se do vrata!!! Jedna škola i dvije gige, lu.dost! Bravo ministrice!!!