Naslovnica Vijesti Hrvatska

Divjak: Inzistirat ćemo na prilagođavanju upisnih kvota

Postoji veći interes za deficitarna zanimanja i STEM područje
12. srpnja 2018. u 11:55 5 komentara 1412 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je u četvrtak novinarima ispred Banskih dvora kako veseli činjenica da pri upisu u srednje škole i na fakultete postoji veći interes za deficitarna zanimanja i STEM područje te najavila da će se u pregovorima sa sveučilištima inzistirati na prilagođavanju upisnih kvota.

Blaženka Divjak Divjak u Saboru 'Nitko neće ostati bez posla, uvodi se red u sustav'

"Veseli činjenica da, kako za srednje škole, tako i za fakultete, postoji puno veći interes i za deficitarna zanimanja i za STEM područje i to je ono na čemu radimo", rekla je Divjak odgovarajući na pitanje može li Ministarstvo nešto učiniti s obzirom na to da na fakultetima nema dovoljno mjesta za deficitarna zanimanja.

Blaženka Divjak Informatika u školama Divjak objavila rezultate istraživanja: 'To mi daje snagu protiv onih koji dižu tužbe protiv napretka'

"Pripremamo i odluku vlade za sljedeće četiri godine vezanu uz programske ugovore te ćemo u pregovorima sa sveučilištima puno jače inzistirati na tome da se prilagode upisne kvote prilagode.

Vlado Prskalo, nekadašnji ravnatelj Srednje škole Matija Antun Reljković iz Slavonskog broda, zadužen je za reformu strukovnog školstva Europski novac Milijarda eura za centre kompetencija

Svi koji će biti uspješniji, ne samo u znanstvenoj produkciji nego i vezano uz visoko obrazovanje, imat će više novca", poručila je Divjak.

>> Bulj poklonio ministrici Divjak torbu kao simbol (ne)provedbe reforme

1 / 8
Hrvatski Sabor je na osmoj sjednici nastavio raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša