Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Romantična putovanja

Simbolika ljubavi u idiličnom selu Hrvatskog zagorja - selo Valentinovo

selo Valentinovo
Foto: Domagoj Gračan
05.02.2015.
u 17:00

Ako se odlučite vjenčati u Bežancu, na vašem će vjenčanom listu pisati da ste zavjete razmijenili u Valentinovu.

U sjeverozapadnom dijelu Hrvatskog zagorja, tik do Pregrade, smjestilo se selo romantična imena – Valentinovo.

Na samom ulazu u selo dvorac je Bežanec, sada preuređen u turistički objekt. Ako se odlučite vjenčati u Bežancu, na vašem će vjenčanom listu pisati da ste zavjete razmijenili u Valentinovu.

Ako još k tome to učinite na Dan zaljubljenih, Valentinovo, ima li boljeg zaloga za dugu i harmoničnu ljubav. Zato u najromantičnijem hrvatskom selu njegovih stotinjak mještana tvrdi da su svi bračni parovi u selu vječno zaljubljeni. Romantiku potiče i atmosfera sela u kojemu vlada tišina i sklad, koji tek povremeno prekine glasanje pravih, krupnih zagorskih purana i kokica.

Osim ljubavi koju osjećaju prema partnerima i obitelji, Valentinčani obožavaju i svoje kleti i vinograde. I dok vječno zaljubljeni mještani uživaju u finim sortnim vinima tipa traminac i silvanac, najljepši pogled puca na zalazak sunca na pitome zagorske brege, a čarolija ljubavi rađa se uvijek iznova.

>>Poslala je SMS krivoj osobi, nije ni slutila što će se dogoditi

>>Ljubavnu priču mogu izreći šalice, satovi, podloge za miš...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije