Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stil života

Sedam mogućih razloga zašto ste previše umorne!

djevojka, žena, zabrinustost (1)
Thinkstock
15.04.2013.
u 12:15

Umor se nakuplja dulje vremena, a žene imaju veću vjerojatnost da prije osjete umor i iscrpljenost...

Nedavno istraživanje Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pokazalo je da je \"jako umorno i iscrpljeno\" 16 posto žena u odnosu na devet posto muškaraca u dobi od 18 do 44 godine. Ovo je popis sedam razloga koji bi mogli biti okidač umora:

1. Radite dvostruko. Mnogi koji su u ovoj financijskoj krizi zadržali posao imaju mnogo više posla na svojim leđima. Usto, žene još uvijek u prosjeku više sati tjedno provode u kućanskim poslovima i bavljenju s djecom nego muškarci. Dakle, žene koje rade izvan kuće zapravo imaju dva posla.

2. Previše vikend planova. Žene su velikom većinom same krive jer pokušavaju svima biti \"dobre\", pa troše dodatnu energiju kako bi ispunile svaku društvenu obavezu. Možda je umor pravi razlog da prestenu s tom \"štetnom\" navikom.

3. Kronično ste pod stresom. Nema ništa gore od cijelog tjedna \"napunjenog\" stresom koji isisava i zadnji atom energije.

4. Djeca. Podizanje male djece je prilično iscrpljujuće, a pošto se trend trudnoće pomakao prema kasnijim godinama, stariji roditelji teže se nose s roditeljskim obvezama. I teže se bore s umorom.

5. Ne možete isključiti svoje misli. Ženama je ponekad mnogo teže \"pustiti i zaboraviti\" neke stvari i događaje koje su proživjele tog dana - posebno kada je vrijeme za spavanje.

6. Financijsko opterećenje i manja zarada. Činjenica da su muškarci bolje plaćeni pa makar radili na istim poslovima kao žene, nježniji spol može ne samo baciti u depresiju, već ih natjerati da rade dvostruko kako bi se dokazale.

7. Depresivno stanje koje utječe na san. Žene imaju veću vjerojatnost da pate od depresije, a znanstveno je dokazano da je četiri puta vjerojatnije da su depresivni ljudi - jednostavno umorni, piše Huffingtonpost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije