Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na žalost...

Sagorijeva li seks zaista istu količinu kalorija kao vježbe? To je, kažu stručnjaci, ipak mit

Shutterstock
11.03.2021.
u 21:35

Seks ne sagorijeva kalorije kao vježbanje umjerenog intenziteta, ali broj sagorenih kalorija je i dalje značajan: procijenjeno je da se pri vođenju ljubavi troše tri do četiri kalorije u minuti.

Kad razmišljate o tjelesnoj aktivnosti, mogu vam pasti na pamet aktivnosti poput trčanja, dizanja utega ili plivanja, no što je s vođenjem ljubavi? Vjerojatno ste već čuli da i seks može biti 'trening', no nekoliko studija tvrdi da su, premda se u seksu izgubi nešto kalorija, takve tvrdnje ipak pretjerane.

Što kažu istraživanja?

Jedno istraživanje koje se bavilo s gubitkom kalorija u seksu napravljeno na Sveučilištu Montreal Trusted u Quebecu proučavalo je 21 heteroseksualni par u njihovim ranim 20-ima, a istraživači su pratili njihovu potrošnju energije tijekom vježbanja i tijekom seksualnih aktivnosti.

10 seksualnih fantazija koje sve žene imaju, a srame se priznati!

1/11

Nakon seksualne aktivnosti procijenili su njihovu percepciju o potrošnji energije i percepciju o uloženom naporu, umoru i konačnom zadovoljstvu. Uz to, sudionici su radi usporedbe odradili i 30-minutnu vježbu izdržljivosti na traci za trčanje.

Foto: shutterstock

Rezultati su pokazali da su muškarci u prosjeku tijekom 24-minutnog vođenja ljubavi sagorjeli 101 kaloriju (4.2 kalorije u minuti).

Žene su u istim uvjetima sagorjele 69 kalorija (3.1 kaloriju u minuti), a prosječni je intenzitet bio umjeren i iznosio je 6.0 METS kod muškaraca i 5.6 METS kod žena.

Tijekom 30-minutne sesije na traci za trčanje s umjerenim intenzitetom, muškarci su pak sagorjeli 276 kalorija, a žene 213 kalorija.

Zaključaj je dakle da seks ne sagorijeva kalorije kao vježbanje umjerenog intenziteta, ali broj sagorenih kalorija je i dalje značajan: s ukupnom procjenom koja kaže da se pri vođenju ljubavi u prosijeku potroše tri do četiri kalorije u minuti, piše Healthline.

Muškarac promovira vježbe za jaču vilicu, liječnici se ne slažu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije