Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa bez truda

Riješite se sala zauvijek! Ovo su konkretni savjeti kako imati ravan trbuh

Žena na plaži
Foto: Thinkstock
1/2
27.05.2014.
u 14:04

I mnoge žene smatraju da se "lelujavog" trbuha mogu riješiti samo s nekoliko trbušnjaka na dan. Pogrešno!

Mnogim ženama je područje struka, bedara i stražnjice najproblematičnije.

I mnoge žene smatraju da se "lelujavog" trbuha mogu riješiti samo s nekoliko trbušnjaka na dan. Pogrešno!

Za gubitak masnih naslaga s trbuha potrebno je kombinirati zdravu prehranu, vježbanje, odmaranje, hidratizaciju...

Ovo su konkretni savjeti kako imati ravan trbuh! Samo budite dosljedni!

1. Nemasni proteini

Ako želite stanjiti svoj struk, trebate jesti nemasne proteine. Najbolji izvor je bijelo meso i grah. Stručnjaci s Harvarda ističu da će nemasni proteini pomoći u održavanju zdrave razine zasićenih masnoća u organizmu. Uz pomoć namirnica poput piletine i graha gubit ćete tjelesne masnoće i i oblikovati tijelo. Morate u svoju prehranu unijeto namirnice s više vlakana. Oni su čistači našeg organizma iznutra, a tijelo će i potrošiti "pokoju" kaloriju dok ih probavi.

2. Izbjegavajte piti voćne sokove

Voćni sokovi i alkoholna pića sadrže mnogo šećera i kalorija. Izbjegavajte ih. Radije konzumirajte voće u svom prirodnom oblliku.

3. Kardio vježbe

Kardio vježbe i vježbe snage važne su za ravan trbuh jer ubrzavaju rad srca. Na taj način se povećava potrošnja kisika što dovodi do gubitka masti. Ako jedete zdravo i vježbate sve ste bliži svom cilju za ravni trbuh.

4. Voda, voda, voda...

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Pijte veće količine vode, 2-3 litre na dan. Hidratizacija tijela je jako bitna, a ako želite skinuti kilograme i zategnuti trbuh- pogotovo! Ako pijete dovoljno vode metabolizam će raditi normalno, probava će raditi " bez zastoja" i lakše ćete imati ravan trbuh.

5. Sklekovi

Znamo, nisu nam privlačni, ali nemojte ih izbjegavati.

6. Pilates lopta

Lezite na pilates loptu i izdahnite. Podignite desnu ruku naprijed i lijevu nogu natrag. Zadržite se u tom položaju 10 sekundi. Trbušnim i leđnim mišića održavajte ravnotežu i položaj u ravnini. Ponovite vježbu s drugom rukom i nogom.

7. Započnite dan čašom vode s limunom

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Dan započnite čašom mlake vode s malo limuna, a zatim popijte sok od korijandera i metvice. To će biti okidač za vaš metabolizam. Pola sata nakon toga krenite na trčanje ili se bacite na vježbanje.

8. Ne preskačite doručak

Ako želite izgubiti kilograme, ne preskačite doručak. Kada se probudite vaš metabolizam je itekako budan, a ako preskočite ranojutarnji obrok, metabolizam će se usporiti tijekom dana. Na taj ćete način povećati mogućnost da bilo što što pojedete tijekom dana bude pohranjeno u masnim naslagama.

9. Nosite svoj ručak na posao

Sami pripremajte obrok kod kuće i nosite ga na posao. Nemojte se hraniti u restoranu jer ne znate što je sve sadržano u tim jelima i koliko kalorija imaju. Ako pripremate sami svoj obrok možete kontrolirati što ćete staviti i u kojoj mjeri.

10. Večernja glad

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Ako vas muči glad u večernjim satima, nemojte jesti bilo što. Ako se ne možete suzdržati od jela, pojedite voćku ili popijte šalicu čaja.

11. Rutina prije spavanja

Uvedite u svoju rutinu večernju šetnju. Nikako nemojte ići na spavanje odmah nakon jela. Organizmu je potrebno neko vrijeme da probavi posljednji obrok u danu koji ste konzumirali. Natjerajte se na šetnju, barem pola sata.

12. Budite aktivni

Čak i ako vježbate sat vremena na dan, to je "tek" 7 sati u tjednu. Potrudite se da bude što aktivniji tijekom ostalog vremena. Idite baciti smeće, igrajte se s djecom, odite u šetnju, pospremajte, plešite...

>>Ne možete se riješiti viška kilograma? Odgovor zašto mogao bi vas iznenaditi

>>Osnove sagorijevanja masnog tkiva: Uz ovaj trening rezultati se brzo vide

Komentara 2

T1
t111
15:47 27.05.2014.

10 i 11 su pogresni savjeti. navecer pojedite neke proteine, posni sir, bijelo meso s nekim nezasicenim mastima ili jaja (cijela), a ne voce. voce sadrzi fruktozu (UH) koji je drugaciji od obicne glukoze jer ako se ne potrosi, ne moze puniti glikogenske rezerve nego se pretvara u masti. 11 je pogresan jer bi trebalo zbog sto mirnijeg sna izbjegavati vecernje aktivnosti, posebice prije spavanja. radije tokom dana imajte aktivnosti, a navecer procitajte knjigu.

MA
madmax17
16:36 27.05.2014.

Neloši savjeti. Navečer samo posni sir, nikako ugljikohidrate kao voće. Za skinut ono tvrdoglavo sala probajte hodanje 1 vremena natašte kada tijelo nema energije (prije doručka) ili vožnja biciklom 1 vremena, ništa intezivno već lagano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije