Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremite se za ljeto na vrijeme

Riješite se strija pomoću kurkume

'kurkuma_nnn_ziv_021112'
Foto: ''
31.03.2016.
u 11:31

Kurkuma je postala broj 1 svih zdravih biljaka na svijetu. Ona pruža toliko širok raspon zdravstvenih prednosti da je to jednostavno zapanjujuće. Budući da sadrži antioksidativna, protuupalna i antikancerogena svojstva, zaista ne postoji niti jedan drugi prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu. Otprilike jedna žličica kurkume je preporučeni dnevni unos za odrasle. Za maksimalan učinak, kurkumu bi trebalo kombinirati uz crni papar.

Riješite se strija

Kurkuma se pokazala djelotvornom u liječenju više od 150 bolesti i tegoba. Odličan je saveznik u borbi protiv strija. Budući da je izvor željeza i vitamina B6 koji su presudni za metabolizam esencijalnih masnih kiselina, kurkuma je veoma korisna za osobe s ekcemima. Sadrži i kalij koji je važan za tonus kože. Pomiješate li je s mlijekom, postaje odličan preparat za sprečavanje strija i povećanje elastičnosti kože. Koristite ovaj pripravak sedam dana za redom i vidjet ćete rezultat.

Univerzalni čaj od kurkume

Za ovaj čaj potrebni su vam:

  • Šalica tople vode
  • ¼ čajne žličice kurkume
  • Sok od pola limuna
  • Prstohvat cimeta
  • 1/8 čajne žičice meda
  • Žličica kokosovog ulja

Nakon što zagrijete vodu dodajte kurkumu, limunov sok i med, žličicu kokosovog ulja i dobro promiješajte. Kurkuma će se smjestiti na dno šalice, stoga i dalje nastavite miješati vodu dok pijete i tako ćete iskoristiti sve prednosti kurkume. Pobrinite se da vodu popijete dok je još topla.

Još korisnih savjeta i recepata o začinima saznajte u knjižici Začini: Riznica okusa, zdravlja i ljepote koju možete naći na svim kioscima. Ova praktična knjižica vaš je saveznik, ne samo u kuhinji, već i za liječenje raznih boljki te u ljepoti. Vjerujemo da će vam ova knjižica biti od velike pomoći, da će vas naučiti nešto novo i da ćete naučeno, hrabro i uspješno, primijeniti!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije