Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaprešić i Zagreb

Razmjenom udžbenika do uštede u kućnom budžetu

'17.08.2013., Zapresic - Ispred zgrade Puckog ucilista odrzana je prva razmjena i prodaja skolskih udzbenika za osnovnu i srednju skolu u Zapresicu.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'
1/11
19.08.2013.
u 11:40

Dok će učenike iz Zagreba prvog dana škole na klupama čekati kompleti knjiga koje će im koristiti narednih devet mjeseci, đaci iz Zagrebačke županije za kupnju udžbenika morat će se pobrinuti sami.

Učenici koji ove školske godine nemaju pravo na besplatne školske udžbenike obilaze točke na kojima su organizirane razmjene školskih knjiga kako bi se opskrbili potrebnom literaturom za nastavu koja uskoro počinje, a pritom i sačuvali  nešto kuna u novčanicima svojih roditelja. Od jutra se tako roditelji i učenici okupljaju ispred Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu gdje je u tijeku upravo - razmjena knjiga.

Gužva u Zaprešiću

Pučko učilište Zaprešić u subotu su potpuno okupirali učenici, ali i njihovi roditelji, s ciljem da za predstojeću školsku godinu što povoljnije nabave udžbenike. Podsjetimo, dok će učenike iz Zagreba prvog dana škole na klupama čekati kompleti knjiga koje će im koristiti narednih devet mjeseci, đaci iz Zagrebačke županije za kupnju udžbenika morat će se pobrinuti sami. Upravo je zato grupa volontera, uglavnom članova redakcije portala zapresic-info.hr, odlučila pokrenuti akciju razmjene udžbenika u Pučkom učilištu.

– Tu smo da služimo građanima i svakog mjeseca planiramo imati određene akcije. Krenuli smo tako da roditeljima zaprešićkog kraja što više financijski olakšamo kupnju udžbenika koji nikako nisu jeftini, a s ciljem da to postane tradicionalna aktivnost u Zaprešiću - objasnila je Ilijana Lozančić, urednica na zapresic-info.hr.

Dosad su se razmjene održale u već dvije škole, no cilj je bio da se one koji moraju nabaviti knjige okupi na jednom mjestu. Razmjene udžbenika na istom će se mjestu održati i ostale dvije subote u kolovozu, 24. i 31. ovog mjeseca, od 10 do 18 sati.

>>U subotu prva razmjena i prodaja školskih udžbenika u Zaprešiću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije