Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUŽNA NAVIKA

'Pušim preko 20 godina i nikako ne mogu prestati. Što da radim?'

Pušenje
Foto: Shutterestock
1/3
15.06.2019.
u 21:36

Ovisnost o cigaretama je tako jako izražena da nadjačava i ovisnost o heroinu

Već godinama neprestano pušim i nikako se ne mogu riješiti te ružne navike. Pušim od svoje petnaeste, a sada mi je 38. Zapalim barem 20 cigareta dnevno i svjestan sam da je to previše. Želim smanjiti, ali nikako mi ne polazi za rukom - požalio se muškarac poznatoj terapeutkinji Deidre na portalu The Sun. 

- Volio bih da nikada nisam započeo, ali svi su moji prijatelji onda pušili, pa tako i ja. Ispočetka mi se nije sviđalo, ali sam i dalje nastavio. Pokušao sam prestati, ali sam shvatio da se jednostavno ne mogu zaustaviti. Uživam u cigaretama previše, primjerice uz jutarnju kavu ili poslije jela. Kako da si pomognem? - zapisao se očajni muškarac.

- Pušenje je i u malim količinama izrazito nezdravo za vas, a pogotovo u tolikim količinama. Ovisnost o cigaretama je tako jako izražena da nadjačava i ovisnost o heroinu. Pokušajte postepeno smanjivati, te srežite na nekoliko cigareta dnevno, dok ne dođete na jednu ili dvije, pa nijednu - odgovara Deidre.

Pogledajte video: Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

Ključne riječi

Komentara 15

VO
vorda400
09:59 16.06.2019.

Puši i dalje ali ne pokraj drugih kad već truješ sebe ne moraš druge

NI
Nilvana
08:13 16.06.2019.

35 godina sam bila pušač. I prestala. Kako? Stalno sam tražila način, čitala članke, savjete, neke informacije su mi se urezale u pamćenje i pomogle mi da prestanem pojačavajući motivaciju. A moja motivacija je bila SRAM. U nekom dokumentarcu oo duhanskoj industriji autor je naglasio da je duhanska industrija jako bogata i da se zato niti države ne trude zabraniti ju i ograničiti. I DA SVAKI PUT KADA VI ZAPALITE CIGARETU NEKI VLASNIK TAKVE TVORNICE ZADOVOLJNO TRLJA RUKE JER MU PUNITE DŽEPOVE. I izračunala sam da zaista svaki mjesec spalim minimum 100 eura koje u biti nemam, a da se pritom ne osjećam dobro. I smrdim. I nisam slobodna. Prestankom pušenja dobila sam SLOBODU. Nikad više nisam poželjela cigaretu. Prošlo je 11 godina. TO JE SAMO LOŠA NAVIKA. Lošu naviku zamijenite dobrom navikom. Odredite druge prioritete. Ne kupujte. Prestanite kupovati cigarete. Volite sebe.

Avatar Kaladin
Kaladin
23:44 15.06.2019.

Šta sve jedemo, pijemo, udišemo i pod kakvim smo stresom, ne znam koliko je duhan onaj odlučujući faktor. Ali da nije dobar, nije. Idealno bi bilo prestati. Manje idealno naći neku električnu zamjenu. A najmanje idealno smanjiti, jer to nee pistoji, tj. traje kratko pa se vratiš na staro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije