Naslovnica Lifestyle Zdravlje

'Pušim preko 20 godina i nikako ne mogu prestati. Što da radim?'

Ovisnost o cigaretama je tako jako izražena da nadjačava i ovisnost o heroinu
15. lipnja 2019. u 21:36 15 komentara 1870 prikaza
Pušenje
Foto: Shutterestock
Pogledajte galeriju 1/3

Već godinama neprestano pušim i nikako se ne mogu riješiti te ružne navike. Pušim od svoje petnaeste, a sada mi je 38. Zapalim barem 20 cigareta dnevno i svjestan sam da je to previše. Želim smanjiti, ali nikako mi ne polazi za rukom - požalio se muškarac poznatoj terapeutkinji Deidre na portalu The Sun. 

Pušenje dala ULTIMATUM "Ili prestani pušiti ili nećeš smjeti biti blizu naše kćeri"

- Volio bih da nikada nisam započeo, ali svi su moji prijatelji onda pušili, pa tako i ja. Ispočetka mi se nije sviđalo, ali sam i dalje nastavio. Pokušao sam prestati, ali sam shvatio da se jednostavno ne mogu zaustaviti. Uživam u cigaretama previše, primjerice uz jutarnju kavu ili poslije jela. Kako da si pomognem? - zapisao se očajni muškarac.

SVJETSKI DAN NEPUŠENJA Poznati Hrvati otkrivaju: 'Prestanak pušenja je stvar odluke, nikakvi flasteri i gluposti!'

- Pušenje je i u malim količinama izrazito nezdravo za vas, a pogotovo u tolikim količinama. Ovisnost o cigaretama je tako jako izražena da nadjačava i ovisnost o heroinu. Pokušajte postepeno smanjivati, te srežite na nekoliko cigareta dnevno, dok ne dođete na jednu ili dvije, pa nijednu - odgovara Deidre.

Pogledajte video: Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

 • vorda400:

  Puši i dalje ali ne pokraj drugih kad već truješ sebe ne moraš druge

 • Avatar Kaladin
  Kaladin:

  Šta sve jedemo, pijemo, udišemo i pod kakvim smo stresom, ne znam koliko je duhan onaj odlučujući faktor. Ali da nije dobar, nije. Idealno bi bilo prestati. Manje idealno naći neku električnu zamjenu. A najmanje idealno smanjiti, jer to ne ... prikaži još!e pistoji, tj. traje kratko pa se vratiš na staro.

 • Nilvana:

  35 godina sam bila pušač. I prestala. Kako? Stalno sam tražila način, čitala članke, savjete, neke informacije su mi se urezale u pamćenje i pomogle mi da prestanem pojačavajući motivaciju. A moja motivacija je bila SRAM. U nekom dokumentarcu o ... prikaži još!o duhanskoj industriji autor je naglasio da je duhanska industrija jako bogata i da se zato niti države ne trude zabraniti ju i ograničiti. I DA SVAKI PUT KADA VI ZAPALITE CIGARETU NEKI VLASNIK TAKVE TVORNICE ZADOVOLJNO TRLJA RUKE JER MU PUNITE DŽEPOVE. I izračunala sam da zaista svaki mjesec spalim minimum 100 eura koje u biti nemam, a da se pritom ne osjećam dobro. I smrdim. I nisam slobodna. Prestankom pušenja dobila sam SLOBODU. Nikad više nisam poželjela cigaretu. Prošlo je 11 godina. TO JE SAMO LOŠA NAVIKA. Lošu naviku zamijenite dobrom navikom. Odredite druge prioritete. Ne kupujte. Prestanite kupovati cigarete. Volite sebe.