Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Produžite rok trajanja umaka za tjesteninu koristeći jednostavan trik s posudicom za led

Ako znate da umak više nećete jesti taj tjedan, pohranite ga u zamrzivač
23. rujna 2022. u 12:30 0 komentara 153 prikaza
Foto: Shutterstock

Sigurno vam se nekoliko puta dogodilo da vam ostane umaka za tjesteninu od večere i onda ne znate što biste s njim. Srećom, postoji nekoliko načina da produžite rok trajanja ostatku umaka za tjesteninu, a najbolji način je da ga pohranite u staklene boce ili neki drugi, hermetički zatvoren spremnik. Nakon što se posuda zatvori, može se držati u hladnjaku i na taj način će trajati najmanje četiri ili pet dana. Međutim, ako umak nećete koristiti unutar tjedan dana, može se staviti i u zamrzivač, piše Express

 Pečete jaja za doručak na suncokretovom ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete:

1 / 5
Jaja su odličan izbor za najvažniji obrok u danu – doručak!

Naime, može se čuvati u malim posudama, ali ako imate ograničen prostor, umak se može staviti i u vrećice za zamrzivanje. Zamrzavanje začina zadržat će autentični okus do šest mjeseci, tvrde stručnjaci. Također preporučuju i da pripazite se umak odmrzava na sobnoj temperaturi nekoliko sati, kako biste imali najbolji okus, te da izbjegavate korištenje mikrovalne pećnice za proces odmrzavanja. 

- Umaci na bazi rajčice dulje ostaju svježi zbog kiselosti rajčice koja djeluje kao prirodni konzervans. S druge strane, umake na bazi mlijeka, kao što je onaj koji se koristi u carbonari, najbolje je jesti odmah - objasnili su.

Jedna Tik Tok korisnica nedavno je podijelila pametan trik za pohranjivanje ostataka umaka od rajčice uz uštedu prostora u zamrzivaču, a za to je upotrijebila posudicu za led. U videu je objasnila da, ako zna da umak više neće koristiti taj tjedan, njime napuni posudicu za led i zatim ju stavi u zamrzivač. Na taj način može trajati i do šest mjeseci. Mnogi korisnici Tik Toka oduševili su se trikom i zahvalili joj što ga je podijelila, a neki su pisali i da će obavezno isprobati. 

Spremate li ostatke umaka za tjesteninu?

  • Da, uvijek. 20,00%
  • Ne, obično bacim. 60,00%
  • Ponekad da, a ponekad ne. 20,00%

Što jesti za život bez boli i upala? Stručnjaci otkrivaju koje namirnice uključiti u prehranu:

sjajna ideja Stručnjaci otkrili jednostavan trik za ukloniti kamenac iz WC školjke: Uz pomoć jednog proizvoda sezonske slastice Kod knedla je najvažnije da tijesto bude savršeno, baš kao u receptu chefice Silvije Horak Dermatitis ATOPIJSKI DERMATITIS Najbolji savjeti za lakši život s čestom i podcijenjenom bolešću
Uplift akademija
Iskoristite digitalizaciju na najbolji mogući način
Kata nije imala pretjerane ambicije biti poduzetnicom, no korona kriza natjerala ju je da promijeni stav
Amélie
Financijske potpore
Slastičarnica Amélie uspješno prevladala sve prepreke uz pomoć HAMAG-BICRO-a
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.