Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI POČETAK

Potrebno je 18 mjeseci kako bi se preboljela rastava braka

rastava
Arhiva Večernjeg lista
30.10.2009.
u 12:17

Prema istraživanju u kojem je sudjelovalo oko četiri tisuće rastavljenih parova, točno 17 mjeseci i 26 dana je trenutak kada je ostavljeni partner spreman krenuti dalje sa svojim životom.

Ne samo da će vas poprilično stajati, već je i loše za zdravlje, no, ako je vjerovati statistikama, za 18 mjeseci sve bi trebalo biti u redu. Toliko, čini se, treba kako bi se preboljela rastava braka.

Prema istraživanju u kojem je sudjelovalo oko četiri tisuće rastavljenih parova, točno 17 mjeseci i 26 dana je trenutak kada je ostavljeni partner spreman krenuti dalje sa svojim životom. Također je utvrđeno kako je 43 posto ispitanika osjećalo olakšanje zbog prekida, dok ih je 31 posto ipak žalilo za krajem braka.

- Razvod je težak za sve koji su u njega uključeni i jednostavno treba proći određeno vrijeme prije nego osoba može krenuti dalje - izjavio je glasnogovornik internetske  stranice koja je provela istraživanje www.fifties.com.

Većina se ispitanika izjasnila kako im je najteže pao osjećaj neuspjeha i gubitka te su mnogi mislili kako nikad neće preboljeti razvod. Više od polovice zaključilo je kako im je to jedno od najgorih životnih iskustava, no na kraju ih je dvije trećine ipak počelo ozbiljne veze nakon raskida braka. U prosjeku je do novih veza trebalo proći otprilike 15 mjeseci.

Istraživanje je otkrilo i to kako većina ljudi nove partnere pronalazi preko prijatelja, ali i na internetskim stranicama za upoznavanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije