Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan kravate

Potraga za mladićem u kravati. Znate li tko je on?

CROATA
Foto: Style Zagreb
18.10.2018.
u 10:25

Elegantan muškarac s kravatom! Formula je to još od 17. stoljeća kada započinje šarmantna hrvatska modna priča – ona o kravati, a baš ovaj tjedan, u četvrtak 18. listopada slavimo njezin dan – Dan kravate.

Jeste li znali da je taj važni element muške garderobe izrastao iz ljubavne priče? I to iz one koja seže daleko u našu povijest kad su žene vezale svoj rubac oko vrata voljenog muškarca u znak ljubavi i vjernosti.

Vežući rubac oko vrata svojim muškarcima žene su na indirektan način sudjelovale u globalnom lansiranju ovog lijepog detalja jer upravo su naši domaći dečki u 17. stoljeću bili zapaženi kao vrlo ”stylish”. Svi su u to vrijeme željeli izgledati poput Hrvata. Trend se prvo proširio na francuskom pa zatim i na ostalim europskim dvorovima, a onda postao neizostavan modni detalj sve do danas.

Volimo vidjeti muškarce koji nose kravate, pa stoga i ne čudi što vas naš domaći modni brend CROATA moli za pomoć.

Njihovo budno oko ''snimilo'' je ovog šarmantnog mladića na Instagram-profilu @stylezagreb i voljeli bismo ga u povodu Dana kravate nagraditi kravatom svog luksuznog brenda.

 

Objavu dijeli *Style Zagreb* (@stylezagreb)

No za to nam treba mala pomoć da ga pronađemo i dogovorimo ovaj “spoj”. Sve što trebate napraviti jest da dečka koji je snimljen na zagrebačkoj špici ''tagate'' u komentaru te dodate hashtag #modnispoj s @croatalife.

Na kraju najvažnije nacionalno modno pitanje: Znate li lijepo svezati kravatu

Pratite Croatin Instagram @croatalife  jer sigurno će vam dobro doći tutorijal koji objavljuju ovih dana s ilustracijama korak po korak, a koje prikazuju nekoliko vrsta čvorova i kako ih svezati.

 

Objavu dijeli CROATA (@croatalife)

Ipak je to naš modni detalj – morate ga imati i voljeti!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije