Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druga sezona adidas kvartovskog krosa

Postani i ti dio adidasove trkačke priče

adidas
Foto: adidas
1/5
04.04.2014.
u 09:30

U subotu 26. travnja na Tuškancu kreće nova sezona adidas kvartovskih kroseva - originalnog formata utrka pokrenutog prošle godine s idejom da okupi trkače svih dobi i razina da zajedničkim trčanjem i natjecanjem ožive parkove i ulice zagrebačkih kvartova. Start prvog kvartovskog krosa je u 10:30, a potporu trkačima doći će pružiti i adidasova ambasadorica i poznata hrvatska atletičarka Blanka Vlašić koja će se družiti s kvartovskim ekipama.

U drugoj sezoni bit će organizirano 5 adidas kvartovskih kroseva koji će se uz Tuškanac, održati u Dugavama, Laništu, Maksimiru i Sigečici. Trčat će se vikendima ujutro, a svaki kros započinje utrkom građana i djece na 1000 metara čemu slijedi glavna utrka koja će ovisno o lokaciji biti duga između 3 i 5,5 kilometara.

Ove godine natjecat će se 6 gradskih ekipa: Centar, Dubrava, Črnomerec, Trešnjevka, Novi Zagreb i Trnje. Bez obzira na kvart u kojem se utrka održava, trkači se na svakoj utrci natječu za kvart iz kojega dolaze te ostvarenim rezultatima sakupljaju bodove za "ekipu" svojeg kvarta.

Za sudjelovanje u svim kros utrkama možete se prijaviti ovdje, a ako ne stignete prije, možete se prijaviti na dan utrke kod startnog prostora od osam ujutro sve do dvadeset minuta prije starta.

Foto: adidas

Za sve sudionike koji se prijave online i otrče glavnu utrku adidas je ove godine pripremio i posebno iznenađenje, a to je 20% popusta na asortiman trčanje u adidas shopovima. Osim popusta, tri prvoplasirana u građanskoj i dječjoj trci dobit će medalje, a troje prvoplasiranih u glavnoj trci u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojit će pehare i poklon bonove od adidasa.

adidas kvartovski kros idealno je mjesto za testiranje svojih trkačkih sposobnosti, ali i za provođenje slobodnog vremena sa svojom obitelji i prijateljima iz kvarta. Osim u utrkama, kvartovske ekipe moći će uživati u ritmovima poznatog zagrebačkog DJ-a Chilla i isprobati adidasove inovacije za trčanje. Ove godine, na svakom krosu sudjelovat će i ekipa uličnih umjetnika okupljenih pod umjetničkim imenom “Pimp my pump” koji će u svakom kvartu ostaviti svoj prepoznatljivi trag.

adidas kvartovski kros - raspored utrka:
26.4. - Tuškanac
17.5. - Dugave
15.6. - Lanište
7.9. - Maksimir
27.9. - Sigečica

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije