Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Je li ovo potrebno?

Poslodavac tražio zaposlenike da nose maske tijekom Zoom sastanaka - dok su kod kuće!

Shutterstock
17.08.2020.
u 12:20

Mnogima se ova ideja čini suluda.

Mjera nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima već je neko vrijeme na snazi, i to ne samo u Hrvatskoj, već u mnogim zemljama, pa tako i u SAD-u.

Maske se moraju nositi u trgovinama, šoping centrima, taksiju... Ali naglašeno je da ih ne moramo nositi u privatnom prostoru, odnosno kod kuće.

Ipak, tvrtka Natural Resources Secretary Preston Cole je zamolila svoje zaposlenike da nose zaštitne maske kada su kod kuće, pogotovo tijekom sastanaka putem Zooma.

Njihova djeca su im najveći motiv zašto su odlučili učiti i investirati, ne bi li im osigurali izvjesniju budućnost. 

Nasia Safdar, medicinska direktorica odjela za kontrolu infekcije u UW Health-u rekla je kako je takav potez obavezan jedino u slučaju da je netko od ukućana zaražen. "Inače stvarno nije potrebno nositi masku u svom prostoru."

Na pitanje čemu takva molba, poslodavci su odgovorili da žele prikazati odgovorno ponašanje svojih zaposlenika, prenosi UNILAD.

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
12:31 17.08.2020.

Da je na balkanu poslodavac bi tražio da se na sastanku metne na mizu neka fotografija lokalnog idola osuđenog haškog robijaša za ratne zločine i udružene zlocinacke pothvate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije