Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEANNE MARSHALL

Pobjednica realityja spremna pokoriti svijet mode

21.01.2009.
u 10:35

Leanne Marshall, 28-godišnja pobjednica pete sezone američkog reality showa Project Runway, svoj je prvi modni izazov imala sa 12 godina kad je samoj sebi dizajnirala kostim za baletnu predstavu. Iako opisivana kao “dosadna” jer joj cilj nije bio postati televizijski zvijezda već modni dizajner, uspjela je osvojiti glavnu nagradu od sto tisuća dolara. Leanne se s pozamašnim iznosom u džepu bacila na posao odlučna i spremna da osvoji modne piste.

Već sa 16 godina Leanne je, kako sama kaže, počela shvaćati važnost odjeće. - Voljela sam eksperimentirati i tako otkrivati da vas odjeća može učiniti drugom osobom – kaže Marshall. Za nju je to eksperimentiranje podrazumijevalo vrećaste hlače i prevelike majice da bi sa 18 godina prešla na mješavinu rockabillya i punka noseći crnu naboranu minicu u kombinaciji s majicom s printom zebre što joj je donijelo nadimak Leanimal, kako će kasnije nazvati svoju prvu kolekciju. Buntovne tinejdžerske godine bile su zapravo prvi znaci dizajnera koji se u njoj budio.

Nakon što 2007. nije uspjela proći kvalifikacije za natjecanje u popularnom modnom realityju, Marshall je sreću okušala i prošle godine.

- Trebala sam kapital za pokretanje vlastite modne linije. Bila sam spremna učiniti što god treba i ako je to značilo napraviti budalu od sebe na televiziji – kaže dizajnerica kojoj u stvaranju kreacija pomaže i znanje i iskustvo koje je stekla studirajući grafički dizajn.

Prije nastupa u Project Runwayu Leanne je samoj sebi zadala zadatak da svaki dan osmisli jednu odjevnu kombinaciju i objavi je na internetu do 17 sati što se ispostavilo kao odlična vježba za nadolazeći izazov.

Koncentrirajući se na šivaću mašinu, a ne na spletkarenje i zabavljanje publike kao neki od njenih konkurenata, ova djevojka iz Kalifornije polako, ali sigurno se počela isticati u mnoštvu te najuspješnije rješavati izazove koji su bili postavljeni pred natjecatelje. Jedan od njih bio je dizajnirati haljinu iz dijelova automobila – Marshall se poslužila prekrivačima za sjedala.

Ipak, nova zvijezda na modnom nebu tijekom snimanja morala se suočiti i s nekim “zastrašujućim” trenucima, poput onog kad je zamalo napustila šou nakon neuspješnog izvršenja ekološkog zadatka. Bio je to veliki udarac za nju uzevši u obzir da je njena prva linija Leanimal bila izrađena od ekoloških materijala.

Za finale Leanne je izradila romantičnu kolekciju naboranih haljina i “napuhanih” suknji, a njene kreacije opisuju se kao inovativne, strukturalne i sofisticirane. Njen sljedeći izazov je newyorški Tjedan mode na kojem će pokušati opravdati svoju težnju, koje se drži od 12. godine, da bude Calvin Klein.

Nakon završetka showa, pobjednica se iz Portlanda preselila u “modnu meku” New York te se osjeća spremnom stati rame uz rame s velikim imenima. Svoju modnu liniju preimenovala je u Leanne Marshall, a na njezinoj internetskoj stranici (Leannemarshall.com) može se kupiti i njena kolekcija za nadolazeće proljeće izrađena od pretežno organskih materijala.

Kad je riječ o tome što svaka žena mora imati u ormaru Leanne je vrlo jednostavna – obična bijela ili siva majica kratkih rukava.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije