Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stvarno morate biti oprezni

Pet stvari koje nikako ne smijete raditi nakon seksa

seks
Foto: Thinkstock
18.02.2017.
u 20:15

Vagina je vrlo osjetljiv organ, i zato dobro pripazite na poteze koje radite nakon seksualnog odnosa

Nakon seksualnog odnosa osjećaj je izvrstan, zar ne? Doživjeli ste dobar orgazam ili više njih, no važno je da u tom trenutku ne zaboravite nekoliko važnih stvari koje nikako ne smijete učiniti nakon seksa jer se može dogoditi da zaradite neku infekciju.

1. Ne popiškiti se nakon seksa nije dobro.Tijekom odnosa bakterije često odu prema mjehuru, što može dovesti do infekcija koje nikako ne želimo. Zato ginekolozi savjetuju da obavezno nakon seksa odete isprazniti mjehur i to je najbolje obaviti u roku jednog sata.

2. Nadalje, neke žene se nakon seksa osjećaju 'prljavo' i žude da odu pot tuš i dobro se isperu. Pritom koriste sapune ili gelove kako bi dobro oprale svoje intimne dijelove, no to stručnjaci baš i ne preporučuju. Znači bez sapuna i gelova nakon seksa. Koža nakon seksa reagira na oštre kemikalije u sredstvima za pranje pa može doći do iritacije i suhoće vagine. Vagina je organ koji se sam čisti te treba biti tretirana vrlo nježno. Ginekolozi preporučuju da se oprete samo običnom vodom.

3. Nikako nemojte spavati u seksi donjem rublju.Treba spavati u nečemu prozračnom, a najbolje je koristiti pamučno rublje. Nakon seksa, koža je topla i vlažna, zbog znoja, sjemena i vaginalnog iscjetka. Sintetika je tada najgori izbor jer koža ne diše pa se može dogoditi da dobijete i gljivičnu infekciju.

4. Ako ste se s partnerom nakon seksa odlučili okupati u toploj kupki, obavezno je izbjegnite. To je dobro okruženje za infekciju.

5. I na kraju, nemojte se nakon seksa obrisati vlažnim maramicama. To stvarno nije dobar izbor. U maramicama ima raznih kemikalije kao što su alkohol, glicerin i ulja pa bi također moglo doći do iritacije poput crvenila  i svrbeža pa i oteklina. Jednostavno, kako je i prije rečeno isplahnite se običnom vodom, piše womenshealth.

> > Ovo je 5 neugodnih problema na koži nakon seksa

> > 13 muškaraca otkrilo što ih najviše uzbuđuje kod žena tijekom seksa

Komentara 4

Avatar Babaluji x
Babaluji x
15:11 19.02.2017.

hahahaha ja poslije seksa spavam ko beba ;-))))

MI
mickeyzg
16:10 19.02.2017.

Ak se i točka 1 odnosi na žene, ajd prvo proučite anatomiju ženskog tijela, pa onda baljezgajte gluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije