Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALERGIJA NA SAPUN

Ovo je 5 neugodnih problema na koži nakon seksa

seks
Foto: Thinkstock
18.02.2017.
u 11:14

Seks za posljedicu može ostaviti brojne kožne probleme kojih se i nije tako lako riješiti

Iako se seks preporučuje i za liječenje depresije ili čak glavobolje, ponekad zbog seksa možete imati i problema. Seks za posljedicu može ostaviti brojne kožne probleme kojih se i nije tako lako riješiti.

1. Alergijska reakcija na prezervative
Ako primijetite jak svrab ili neugodu na području vagine, a tijekom seksa ste koristili kondome, moguće je da imate alergiju na lateks. Zbog toga je uvijek dobro u noćnom ormariću imati kremu s hidrokortizonom kako biste se nakon seksa mogli namazati.

2. Alergijska reakcija na spermu, sapun ili lubrikant
Vjerovali ili ne, moguća je i alergija na partnerovu spermu. No, puno je veća mogućnost da ćete biti alergični na sapun koji koristi vaš partner ili lubrikant ako ga koristite.

3. Trihomonijaza
Trihomonadni kolpitis infekcija je vagine, a najčešće se javlja u dobi od 16 do 35 godina. U žena se javlja bolna upala vagine i vulve popraćena svrbežom i obilnim pjenastim, žućkastim iscjetkom neugodnog mirisa. U muškaraca su smetnje blaže, očituju se pri mokrenju ili dolazi do upale glansa penisa.

4. Herpes
Žene koje su već imale herpes imaju veću mogućnost da će ga nakon seksa ponovno dobiti jer virus herpesa živi u korijenima živaca. Korištenje kondoma može pomoći pri smanjenju rizika od herpesa, no najbolje je ne imati odnose dok je virus prisutan.

5. Genitalne bradavice
Bradavice najčešće nastaju kao posljedica HPV virusa, a mogu se pojaviti tjednima, mjesecima pa čak i godinama nakon odnosa sa zaraženom osobom. Korištenje prezervativa može spriječiti širenje bradavica, no kao kod herpesa, oni ne pokrivaju cijelo zaraženo područje. 

>> Ne trebaju vam lijekovi: 6 stvari koje orgazam uistinu može izliječiti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije