Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITETI IZ SVIJETA DIJETA

Pesimizmom protiv neželjenog viška kilograma

mršavljenje
Pixsell
26.09.2009.
u 16:40

- Ovo nam je potvrdilo kako neke negativne emocije imaju pozitivan učinak na modifikacije našeg ponašanja jer je pacijentima više stalo do onoga što žele, objasnili su u navedenoj studiji.

Zdrava dijeta pesimizma pomaže ljudima da izgube suvišne kilograme, barem tako tvrde znastvenici koji su otkrili kako osobnost utječe na gubitak težine.

Kroz njihovo je istraživanje naime uočeno kako previše optimizma šteti odluci da se provodi dijeta te da su uglavnom negativne emocije te koje nas navode da promijenimo nešto u ponašanju.

Znastvenici su tako proučavali pretile ljude tijekom programa u klinikama za mršavljenje te su testirali njihovu osobnost. Otkrili su kako su svi volonteri postali optimistični nakon što im je znatno pala težina što ih je dodatno motiviralo na nastavak programa, no svi su oni u početku borili bitke sami sa sobom.

- Ovo nam je potvrdilo kako neke negativne emocije imaju pozitivan učinak na modifikacije  našeg ponašanja jer je pacijentima više stalo do onoga što žele, objasnili su u navedenoj studiji.

Naravno, što se tiče sveukupnog učinka to ne znači da je optimizam loš, dapače povećanje optimizma nakon što se dobiju željeni rezultati pomoći će u održavanju novog životnog stila.

- Važno je unaprijediti samo-kontrolu osobe kako bi se smanjio psihološki pritisak i održala dobivena težina, zaključili su autori studije.

 

Komentara 1

DO
doktorica
08:34 28.09.2009.

Samokontrola je potrebna ,ali i motivacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije