Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite na ovih nekoliko stvari

Perilica rublja vam nakon pranja ostavlja tragove na odjeći? Stručnjakinja objasnila zašto se to događa

Shutterstock
04.11.2022.
u 11:30

- To su zapravo male ljuskice deterdženta i prljavštine koje se pomiješaju tijekom pranja u vašoj perilici rublja, a onda se na kraju jednostavno nikada ne isperu - kaže stručnjakinja

Izvadili ste odjeću iz perilice rublja i otkrili tragove na njoj? Stručnjakinja za čišćenje Renae, na svom je Tik Toku profilu podijelila zašto vaša odjeća ima pruge nakon što ju operete. Naime, objasnila je da je to uobičajeni znak nakupljanja deterdženta u perilici, piše The Sun.

Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

1/6

- To su zapravo male ljuskice deterdženta i prljavštine koje se pomiješaju tijekom pranja u vašoj perilici rublja, a onda se na kraju jednostavno nikada ne isperu. Te se ljuskice na kraju same talože na vašoj odjeći - rekla je Renae.

Osim toga, upozorila je i na daljnje simptome nakupljanja deterdženta u vašem uređaju. Kako kaže, obratite pažnju ako vaša odjeća zaudara na plijesan, ako perilica ne isušuje vodu ili se ne vrti kako treba. Ako ti simptomi traju dovoljno dugo, mogu nagrizati dijelove perilice rublja i uzrokovati curenje. 

@renduh Replying to @knkrueg1 and if you want another way to check, run the hottest cycle on your washer without adding ANY detergent or clothing, let it fill and agitate for a few minutes, then check to see if it makes bubbles! #LearnOnTikTok #TodayILearned #Laundry #LaundryTok #LaundryHack #WashingMachine #FrontLoadWasher #FrontLoadWashingMachine #FrontLoader #HowStuffWorks #LifeHack #CleanTok #clean #cleaningHacks #CleaningHack #WomenInTrades #Tradeswoman #2Tbsp #2Tablespoons #LaundryDetergent #detergent #DetergentBuildup #HowToDoLaundry #LaundryHowTo #LaundryOverload #DetergentOverload #UseLessLaundrySauce ♬ Fashionable and cool Parisian accordion(892415) - ricca

Kako se to ne bi dogodilo, Renae savjetuje da koristite sredstvo za čišćenje perilice rublja barem jednom mjesečno, te obavezno koristite pravu količinu deterdženta, odnosno količinu koju preporučuje proizvođač deterdženata. Korisnici Tik Toka u komentarima su joj zahvalili što im je pomogla i podijelila savjete. 

Uklonite kamenac s glačala uz pomoć jednog iznenađujućeg sastojka: Bit će kao novo!  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije