Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije dobra ideja

Perete posteljinu i ručnike zajedno? Možda ne biste trebali..

Shutterstock
10.07.2023.
u 07:00

Kao opće pravilo, plahte biste trebali prati odvojeno

Ne postoji ništa bolje od osjećaja kad se uvučete u krevet sa svježe opranim plahtama. I dok stvarni proces pranja rublja možda i nije toliko zabavan, neophodan je za ugodno iskustvo spavanja. Također je potrebno izvršiti zadatak ispravno - što znači da vjerojatno ne biste trebali baciti svoju posteljinu s ostalom prljavom odjećom za teretanu.

Kao opće pravilo, plahte biste trebali prati odvojeno. Evo zašto: samo pranje omogućuje da plahte cirkuliraju u vodi i postanu čišće, a istovremeno se izbjegava rizik od oštećenja. Evo kako točno prati svoje ručnike i plahte kako bi što duže trajali, piše Better Homes&Gardens.

VEZANI ČLANCI:

Trebali biste izbjegavati pranje ručnika i posteljine zajedno. Iako pranje posteljine s ručnicima nije tako destruktivno kao da ju bacite zajedno s nečim što ima patentni zatvarač, to ne znači da je to dobra ideja. Debljina i težak materijal mogu znatno oštetiti plahte. Zapravo, ovo predstavlja opasnost od poderotina, a ručnici također proizvode mnogo dlačica. "Dlačice s ručnika će dospjeti na plahte, a to nije nešto s čime se želite nositi", rekla je stručnjakinja Lindsey Boyd. Razlika u težini, jer plahte su tanke i mekane, a ručnici grubi i debeli, zahtijeva različite cikluse pranja i sušenja.

Prema The Foldeu, posteljina i laganije tkanine suše se učinkovitije od ručnika, odnosno plahte mogu završiti presušene i oštećene, a plijesan može rasti na ručnicima ako ih ostavite malo vlažnima.

"Ravnoteža između rublja u sušilici je poput plesa. Ne možete imati jednog plesača koji pleše na drugačiju pjesmu od drugog. Sve će se zapetljati. A zapetljanoj posteljini treba vječnost da se osuši. Umjesto toga, ograničite svoje cikluse sušenja na jednu vrstu rublja kako bi ples u prevrtanju bio skladan", piše u članku.

Madrac treba dubinski očistiti svakih nekoliko mjeseci: Evo jednostavne metode za to!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije