Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Ovo su najbolji prirodni načini borbe protiv alergije, a uključuju ulje crnog kima i čaj od koprive

Shutterstock
06.08.2019.
u 11:04

Najčešća je ona na ambroziju, a od sredine prema kraju ljeta vrijeme je kada se pelud najviše širi

Klimatske promjene i visoke temperature bitno utječu na alergičare jer zbog tih uvjeta peludi ima sve više, a isto tako se povećava koncentracija peluda ambrozije za čak četiri puta.

Alergija je općenito prekomjerna reakcija imunološkog sustava na alergene. Neki od simptoma su: kihanje, curenje, začepljenost i svrbež nosa, mogu se pojaviti i simptomi u očima, crvenilo, suzenje i svrbež. Pojavljuje se i suhi kašalj, kao i nadraženost grla
Osim što postoje određeni lijekovi kojima se ublažavaju ovi simptomi, postoji i prirodno liječenje. 

Crni kim 

Ulje crnog kima dobro je za podizanje imuniteta i ima protuupalno djelovanje. Počinje djelovati nakon tri mjeseca korištenja, a ako se koristi dugoročno bitno smanjuje simptome alergije. S konzumacijom bi trebalo krenuti prije perioda alergija kako bi se organizam unaprijed pripremio

Vitamin C 

Foto: Shutterstock

Vitamin C snižava razinu histamina u tijelu i bori se s tvarima koje uđu u tijelo. Preporučena doza je 1 000 do 1 500 mg na dan. 

Probiotici 

Probiotici su odlični za crijeva, ali jednako tako i omogućuju stvaranje imunoglobulina lgG i štite organizam od alergijskih reakcija. Nalaze se u jogurtu ili kefiru, a može se nabaviti i u obliku dodataka prehrani. 

Vitamin D

Foto: Shutterstock

Ovaj vitamin se koristi tijekom trudnoće jer smanjuje rizik od pojave alergija kod djece i adolescenata. 

Kopriva 

Kopriva je biljka koja je odlična u borbi s alergijama. Od nje se može raditi čaj ili se može kao začin stavljati u jelo. Osim za alergije, čaj od ove biljke je dobar i za probleme s mjehurom. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije