Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro jutro

Ovo je 6 načina kako možete imati sretnija jutra. Znanstveno dokazano!

sreća
Foto: Thinkstock
1/2
24.03.2014.
u 08:46

Cvijeće na stolu dok pijete kavu "osigurat" će vam bolji dan, pun nade i vjere u sebe.

1. Popijte jutarnju kavu uz buket cvijeća

Svako jutro pijete svoju dozu crne kave za razbuđivanje? Stavite na stol buket ili barem jedan cvijet tulipana, ljiljana ili nekog drugog cvijeta jer, evolucijski psiholozi vjeruju da cvijeće i biljke vidimo kao podsvjesne znakove sigurnosti, nagradu i obećanja. Cvijeće na stolu dok pijete kavu "osigurat" će vam bolji dan, pun nade i vjere u sebe.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

2. Spavajte na desnoj strani

Turski istraživači otkrili su da ljudi koji spavaju na svojoj desnoj strani tijela imaju sretnije, ljepše i mirnije snove pune mira i ljubavi. Bolje se odmore tijekom noći jer se i manje bude. Oni koji spavaju na lijevoj strani time pritišću organe na toj strani tijela te imaju češće noćne more.

3. Popijte čašu svježe iscijeđenog soka od naranče

Naranče su bogate vitaminom B6 i folnom kiselinom, a kad je riječ o depresivcima, otkriveno je da su im baš taj vitamin i folna kiselina u nedostatnim količinama zastupljeni u organizmu. Zato će čaša svježe iscijeđenog soka od naranče pomoći za bolje raspoloženje, a prema nekim istraživanjima može i igrati ulogu u prevenciji obolijevanja od depresije.

4. Odite na spavanje sat prije

Zanimljivo je otkriće znanstvenika da spavamo li manje to utječe na gubitak smisla za humor. Objašnjavaju to ovako: da biste mogli nešto ispričati na smiješan način, potrebno je informacije obraditi spoznajno, ali i emocionalno. A to je teško postići ako niste dobro naspavani, tvrdi profesor psihologije na Harvardu William DS Killgore. U jednom istraživanju ispitanici koji se nisu naspavali imali su poteškoća u prepoznavanju vijesti ili crtića koji su trebali biti humorističnog karaktera, piše Huffington Post.

5. Vježbajte u prirodi

Samo pet minuta vježbe u prirodi na dan može poboljšati vaše raspoloženje i podići samopouzdanje. Preporuka je da vježbate ujutro prije odlaska na posao. Barem 5-10 minuta.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

6. Jutarnji seks

Razina testosterona na najvišem je nivou ujutro pa to iskoristite. Osim što ćete i vi i partner biti zadovoljniji i osjećat se bliže jedno drugom tijekom cijelog dana, vođenje ljubavi ima velik utjecaj na bolju prokrvljenost cijelog organizma, čak i mozga.

>>Ovo su najsretnije zemlje na svijetu. I Hrvatska je na listi

>>Recept za sreću u ljubavi: Sastavite listu od pet karakteristika koje vas čine jedinstvenom

Komentara 2

LU
luftbrenzer
08:59 24.03.2014.

Dovoljna bi bila točka 6.

TU
tuljan
10:55 24.03.2014.

Ja imam 60 pa sam više za točku 4.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije