Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti stručnjaka

Ovaj jednostavan test otkrit će vam pijete li previše kave i kako to promijeniti

shutterstock
25.06.2020.
u 12:29

Ispucale usne prvi su znak dehidracije koju prouzročuje konzumacija previše kave.

Kava je omiljeni napitak za razbuđivanje i dobivanje energije tijekom dana, ali postoji određena količina kave koju možemo konzumirati tijekom dana koju ne bismo smjeli prijeći. Kako biste znali jeste li konzumirali previše kave, gastroenterolog Will Bulsiewicz za portal Mind&Body: Green podijelio je kako to provjeriti na jednostavan način.

Pogledajte što je sve bitno u borbi protiv celulita:

Većina odraslih tijekom dana konzumira 200 mg kave, oko jedne do dvije šalice, a 600 mg je gornja granica količine kave koju ne bismo smjeli prijeći. No ako niste sigurni koliko ste kave konzumirali, pomoći će vam ovaj jednostavan test.

Ključ je u vašim usnama: ujutro kada se probudite pogledajte u zrcalo i obratite pozornost na usne. Djeluju li vam dehidrirano i ispucano? Ako je tako, vjerojatno ste dehidrirani i trebali biste izbjegavati konzumaciju kave odmah nakon buđenja. Kada spavamo, ne konzumiramo vodu oko osam sati i naša usta se suše. 

Ako se probudite i odmah posegnete za šalicom kave, radite si štetu. Umjesto toga prvo biste trebali popiti jednu do dvije čaše vode kako biste unijeli dovoljno tekućine, a zatim možete konzumirati omiljeni jutarnji napitak. No najbolji način za konzumaciju jutarnje kave jest da popijete dvije čaše vode, zatim popijete kavu te nakon nje popijete još jednu čašu vode.

Dariju multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
23:58 25.06.2020.

Inace, salica kave sadrzi otprilike 99 % vode... dakle sve sto pise u ovom clanku je nonsens.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije