Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije svejedno

Otkriveno u koje dane u mjesecu žene najčešće kupuju- i zašto

Shopping
Foto: Thinkstock
20.02.2015.
u 08:05

Istraživači su ženama rekli da se zamisle u sretnoj vezi s nekim poželjnim muškarcem, a udanim ženama da stave svoje vjenčano prstenje prije kupovine

Sigurno ste pomislili da žene kreću u šoping odmah nakon što na njihov račun "sjedne" plaća.

Ako jeste, prevarili ste se. Istraživanje u kojem je sudjelovalo više od 500 žena u dobi između 18 i 40 godina pokazalo je da žene najviše kupuju u doba kada imaju ovulaciju, piše Daily Mail.

Rezultati su objavljeni u časopisu Journal of Consumer Research, a ranija istraživanja otkrila su da će žene u vrijeme ovulacije imati drukčije navike ponašanja na spojevima. Ovo istraživanje ukazuje na to da ovulacija kod žene ima itekakvu ulogu i u drugim svakodnevnim navikama.

Istraživači su ženama rekli da se zamisle u sretnoj vezi s nekim poželjnim muškarcem, a udanim ženama da stave svoje vjenčano prstenje prije kupovine. Otkriveno je da u tim situacijama žene više nisu imale toliku potrebu kupovati više različitih artikala i proizvoda tijekom ovulacije.

>>Spremate se u šoping? Ovo je 10 stvari na koje trebate paziti da ne 'opustošite' novčanik

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije