Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BABY BLUES

Otkriven lijek za post-porođajnu depresiju

depresija-novi
Arhivska fotografija
19.06.2010.
u 14:02

Prema posljednjim podacima naime, 13 posto novih majki pati od post-porođajne depresije

Dodatak hrani koji bi trebao spriječiti pojavu post-porođajne depresije novost je na kojoj radi nekoliko psihologa. Prema njihovim pretpostavkama navedena bi tableta trebala pomoći ženama nakon poroda da i dalje primaju signale kako se osjećaju dobro.

Prema posljednjim podacima naime, 13 posto novih majki pati od post-porođajne depresije, čiji su sastavni dio tuga, nervoza, gubitak apetita te osjećaj bezvrijednosti, a u najgorim slučajevima zna trajati i po godinu dana.

Kako bi došli do srži problema istraživači su odlučili ispitati promjene u tijelu i mozgu nakon što žena rodi, što je pokazalo povećanje razine enzima poznatog kao MOA-A za čak 43 posto nego kod ostalih žena, objavljeno je u časopisu Archives of General Psychiatry. Prema njihovim zaključcima, MOA-A utječe na dopamin i serotonin, kemikalije krucijalne za održavanje raspoloženja na jednakom nivou.

Novi bi dodatak prehrani trebao pomoći mozgu da nadoknadi dopamin i serotonin koji je 'pojeo' spomenuti enzim.

Komentara 4

LI
lietuva
14:24 19.06.2010.

Lijek je pronađen, otkriva se Amerika.

TU
tuvalu
01:30 20.06.2010.

A ako pročitate knjigu P. Leach \"Prvo djeca\" doznat ćete pravi razlog post-porođajne depresije koje nema u afričkim plemenskom društvima. Današnja urbana žena je prepuštena uglavnom sama sebi, a u Africi se majka može osloniti na čitavo selo.

JM
ja-ma
20:06 19.06.2010.

Neki se ovdje,vidim,sprdaju,a ja se mučim s tim još od prvog poroda,pa se malo smiri pa nakon drugoga opet.Nadam se da će lijek biti u prodaji do mog trećeg poroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije