Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Od znanstvene fantastike do stvarnosti: evolucija usisavača za čišćenje

Foto: PR FOTO
1/5
28.06.2023.
u 14:56

Tvrtka Samsung već više od 50 godina nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama, a nedavno je predstavila do sada najsnažniji bežični štapni usisavač iz svog portfelja Bespoke Jet™ AI

Slično kao što zvuk kiše ili mora može imati opuštajući učinak, stalni zvuk usisavača za čišćenje može stvoriti pozadinsku buku koja pomaže nekim ljudima da se opuste i smire. Dok će se samo dio ljudi složiti kako je usisavanje opuštajuća aktivnost, svi smo svjedoci nevjerojatne evolucije usisavača. Prvi usisavači nastali su krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Riječ je o ručnim uređajima koji su koristili mehaničku snagu za stvaranje usisne sile, bili su glomazni, teški i nisu imali visoku učinkovitost. Ipak, predstavljali su početak tehnološkog napretka u domeni kućnog čišćenja. Revolucionarni trenutak u evoluciji usisavača dogodio se pojavom električnih usisavača budući da je uvođenje električne energije proizvođačima omogućilo stvaranje snažnijih i učinkovitijih uređaja. Prvi električni usisavači bili su veliki, bučni i ograničeni kablovima te su predstavljali značajan korak naprijed u tehnologiji čišćenja, dok se dodatni napredak dogodio izumom usisavača koji su prašinu prikupljali u posebnu vrećicu, a ne kao ranije, sadržaj izbacivali natrag u prostoriju. Napredak baterijske tehnologije doveo je do pojave bežičnih usisavača koji su korisnicima omogućili slobodu kretanja bez ovisnosti o utičnici, a dodatnu popularnost donijela im je njihova kompaktnost i praktičnost u svakodnevnom čišćenju. No, tu im nije kraj. Gledajući proizvode globalnih tehnoloških lidera, jedno je sigurno – ono što smo nekad smatrali znanstvenom fantastikom, doslovno je postalo naša stvarnost.

Novitet inteligentnog čišćenja koje pokreće umjetna inteligencija

Tvrtka Samsung već više od 50 godina nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama, a nedavno je predstavila do sada najsnažniji bežični štapni usisavač iz svog portfelja Bespoke Jet™ AI. Riječ je o uređaju prilagođenom svakom životnom stilu zahvaljujući moćnoj usisnoj snazi temeljenoj na umjetnoj inteligenciji koja se može automatski prilagoditi svakom okruženju. Bespoke Jet™ AI revolucionarni je bežični štapni usisavač koji koristi Samsung AI Optimum Tech, a ponosni je vlasnik i AI potvrde od strane UL Solutions, vodeće neovisne sigurnosne znanstvene organizacije. Njegov AI način čišćenja koristi se za određivanje vrste poda i pruža optimizirano čišćenje i maksimalnu učinkovitost baterije. Koristeći kontrolor usisnog gibanja i senzore tlaka zraka, Bespoke Jet™ AI detektira opterećenje četke i pritisak tijekom čišćenja. Ti podaci se analiziraju kako bi se klasificirala vrsta poda i automatski prilagodila optimalna usisna snaga i brzina valjka za postizanje maksimalne učinkovitosti. Uz AI način čišćenja Bespoke Jet™ AI usisavača, SmartThings i Smart Wi-Fi povezivost, korisnicima je omogućena vrhunska izvedba koja donosi zavidno iskustvo čišćenja svake prostorije.

Moćne performanse za unaprijeđenu razinu čišćenja i higijene

Bespoke Jet™ AI ima snažni Hexajet Motor 2.0 s do 280 W usisne snage i maksimalnom snagom motora od 720 W, što ga čini najsnažnijim Samsung vakuumskim motorom do sada. Ovaj ultra lagani motor težine samo 150 g tako omogućuje udobniju upotrebu istovremeno pružajući 25% povećanja usisne snage i povećanu učinkovitost čišćenja od 52 % u usporedbi s prethodnim modelom, a kako bi se korisnicima omogućilo dulje čišćenje bez potrebe za punjenjem, ima čak 100 minuta rada, što je najdulje vrijeme rada jedne baterije od bilo kojeg Samsung bežičnog štapnog usisavača. Nadograđena All-in-One Clean Station™ stanica Bespoke Jet™ AI uređaja koristi tehnologiju Air Pulse za automatsko pražnjenje spremnika za prašinu čime osigurava brže higijensko čišćenje te ima i automatsko zatvaranje poklopca nakon svakog odlaganja.

Uz ova rješenja vrhunskog dizajna i praktične uporabe, Samsung je opet spojio tehnologiju i dizajn kako bi korisnicima omogućio uživanje u čišćenju doma na načine koje ranije nismo mogli niti zamisliti. Ako ste u potrazi za kvalitetnim štapnim usisavačem, Bespoke Jet™ Al zadovoljit će sve vaše zahtjeve i brinuti o stvaranju čistog okruženja, a sada je idealna prilika jer registracijom na linku dobivate Rotirajuću četku u vrijednosti od 200€ na poklon tijekom perioda prednarudžbi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije