Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čelična Lady

O Margaret Thatcher ponovno svi bruje, ali ovaj put kao o ikoni stila

margaret thatcher
handbag.com
22.01.2012.
u 09:37

Kako je upravljala državom, tako se i odijevala - kruto i uniformirano, ali je modnim izričajem ostavila trag u 80-ima

Zahvaljujući filmu "The Iron Lady", Meryl Streep se smiješi Oscar, a bivša britanska premijerka Margaret Thatcher ponovno je u fokusu javnosti, no ovaj put kao ikona stila. Njezin modni izričaj obilježili su do grla zakopčani klasični kostimi, bluze s mašnom, niske potpetice te broševi, biserne ogrlice i krute torbice koje su više nalikovale na muške aktovke.

Iako je njezino odijevanje bilo poput njezine političke uloge – kruto i uniformirano, ono je ostavilo trag u '80-ima, a njezine su nezaboravne torbice i danas tražene na aukcijama. Jednostavna, crna torbica Asprey izazvala je pravu pomamu te je lani na aukciji prodana za čak 250.000 kuna, a sličnu je cijenu postigla i torba marke Salvatore Ferragamo.

Iako se mnogi pitaju što je to tako posebno u torbicama Čelične Lady, jedno je sigurno - kada bi torba Asprey Margaret Thatcher mogla progovoriti, ispričala bi mnoge "vruće" priče. Upravo je torbica, za koju je novi vlasnik platio pravo malo bogatstvo, bila u ruci Čelične Lady za njezina posjeta bivšem američkom predsjedniku Ronaldu Reganu. Nju je nosila i tijekom susreta s nekadašnjim sovjetskim liderom Mihailom Gorbačovom.

Ta je torbica svijetom pronijela i mnoge državne tajne jer upravo su njoj na čuvanje bili povjereni važni državni dokumenti koje je bivša premijerka nosila na službenim putovanjima. Uzmu li se u obzir sve avanture koje je prošla, crna "aspreyica" daleko je više od modnog dodatka te ima svojevrsnu povijesnu vrijednost.

Velika ljubiteljica Asprey torbica je još jedna poznata Britanka, Victoria Beckham.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije