Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mnogi sada prekidaju

Novi izraz za prekide u karanteni - 'zumped', a evo što točno znači

Shutterstock
21.04.2020.
u 16:50

Prekinuti vezu tijekom pandemije možda je jednostavnije nego ikad prije.

"Internet veza nije baš bila dobra, cijelo vrijeme je blokiralo, samo smo rekli da prekidamo. Bilo je nestvarno", kaže spisateljica i producentica Julia Moser (26) za New York Post, koja je ostavljena tijekom karantene. Novi naziv za to je 'zumped', a dolazi od naziva aplikacije preko koje ljudi razgovaraju, Zoom i engleske riječi 'dumped' što znači ostavljen.

Tri puta je izašla s jednim muškarcem, za javnost ga je imenovala Josh, prije nego je počela karantena. Svatko je bio kod sebe doma, a tvrdi kako su imali nevjerojatnu povezanost i kemiju. Vezu su nastavili putem Zooma. "Razgovarali smo svaki dan nešto manje od dva mjeseca. Bilo je lijepo imati nekoga u ova teška vremena, iako nisam znala kada  ću ga vidjeti."

U videu pogledajte kako djeca definiraju 'ljubav':

Ipak, nije potrajalo. U jednom razgovoru Josh je objasnio da je mislio kako je spreman ponovno ići na spojeve, godinu dana nakon što je prekinuo sedmogodišnju vezu, ali sada ipak shvaća da nije. Moser misli da je završio sve na lijep način bez obzira što se odvilo putem interneta. "Bio je iskren", kaže zahvalno što ju nije samo počeo ignorirati.

Na Twitteru je pitala ljude je li jedina koja je ostavljena preko Zoom aplikacije, a ubrzo su se počeli javljati oni s istim ili sličnim iskustvom. "Dečko i ja prekinuli smo preko FaceTimea. Bila sam u Parizu, na Božić, najljepše vrijeme u godini", kaže jedna.

"Jednom sam bila ostavljena preko PowerPoint prezentacije", požalila se druga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije