Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Njemački sud donio odluku: Mamurluk je bolest!

Shutterstock
24.09.2019.
u 12:09

Sud je dodao kako se bolešću smatraju manji ili privremeni poremećaji uobičajenog stanja organizma, a u to pripada i mamurluk

Mamurluk je bolest, presudio je njemački sud nakon što je grupa građana podnijela tužbu protiv proizvođača pića koje navodno liječi veisalgiju, odnosno skup simptoma povezanih s prekomjernom konzumacijom alkoholnih pića.

Foto: Shutterstock

Tvrtka koja se, kako je navodila u reklami, bavi proizvodnjom lijeka protiv mamurluka, našla se pred sudom u Frankfurtu nakon što je ljudima nudila kratka pića ili takozvane "shotove" te prašak koji se miješa s vodom, uz objašnjenje da liječi mamurluk.

Grupa građana odlučila je sudu u Frankfurtu tužiti proizvođača pića jer je "iznosio neistinite informacije koje se odnose na ljudsko zdravlje". A sud je u pojašnjenju napisao da u bolesti spadaju čak i "najmanje promjene u uobičajenom stanju organizma".

Prehrambeni proizvodi, među kojima su i pića, ne mogu se reklamirati kao namirnice koje mogu spriječiti ili liječiti neku bolest, stoji u presudi.

"Informacije o proizvodu ne mogu sadržavati nikakve upute koje upućuju na sprečavanje ili liječenje bolesti kod ljudi niti smiju stvoriti takav dojam", ističe se u priopćenju suda.

"Bolešću smatramo manji ili privremeni poremećaj uobičajenog stanja organizma", navodi se u priopćenju te se dodaje da se to odnosi na "umor, mučninu i glavobolju", a upravo su takvi simptomi koji se povezuju uglavnom s mamurlukom.

Naime, proizvođač je tvrdio da se njegovim proizvodom liječe navedeni simptomi.

Njemačke studije podsjećaju da je spomenuto stanje u medicini poznato kao veisalgia i opisuje stanje organizma jutro nakon konzumiranja većih količina alkohola.

Zanimljivo je da je presuda objavljena samo nekoliko dana nakon otvaranja Oktoberfesta u Münchenu.

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije