Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Istraživanje potvrdilo: Žene koje najviše piju alkohol su najinteligentnije!

Koje žene najviše piju? Istraživanje prestižne londonske škole pokazalo kako su najveće 'pijanice' upravo one najinteligentnije.
03. rujna 2019. u 06:57 2213 prikaza
Foto: Shutterstock

Prestižni ekonomski fakultet, London School of Economics, proveo je istraživanje čiji rezultati govore kako su visoko obrazovane žene najizglednije za svakodnevno ispijanje alkohola, a sklonije su i priznati kada im alkohol postane problem.

Istraživanje je provedeno na tisućama tridesetdevetogodišnjakinja i pokazalo je kako su žene koje imaju diplomu čak 50 posto sklonije piti svakoga dana.

Zanimljivo Istraživanje je potvrdilo kako je crno vino u umjerenim količinama dobro za zdravlje

Istraživanje je i pokazalo kako su visoko obrazovane žene sklonije zapasti u probleme zbog konzumacije alkohola te kako je čak 71 posto izglednije da će one svakoga dana popiti piće. Zanimljivo je i da su muškarci s istim stupnjem obrazovanja imali samo 49 posto veće šanse.

Da Engleskinje nisu jedine pokazuje i istraživanje grupe Finkinja koje potvrđuje londonske teze. Njihovo istraživanje u rezultatima je pokazalo kako je dobre govorne sposobnosti smanjuju mogućnost izoliranja od strane vršnjaka, a to za posljedicu ima češće konzumiranje alkohola u adolescenciji. 

vino trikovi Nikada nemojte stavljati led u vino, a ovo je najbrži način kako ga ohladiti

Iako je očito da se radi o umjerenoj konzumaciji, svakako je zabavna činjenica. Kada vam sljedeći put netko prigovori radi pokoje čašice više svakako im napomenite je to do vaše inteligencije. 

U videu pogledajte koliko muškarci prepoznaju ženske beauty proizvode?

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale