Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednostavno je

Nikad lakše: Očistite vrata tuš-kabine od kamenca i ostataka vode jednim prirodnim sastojkom

shutterstock
12.08.2021.
u 12:30

Održavanje bistrine i sjaja može se postići prilično lako brzim pranjem nakon svakog tuširanja, ali lako je izgubiti tu rutinu.

Vjerojatno nitko nije čistio vrata tuš kabine, a da se nije susreo s nakupinama sapuna i kamenca. Te naslage mogu trajno oštetiti staklo, pa vrata treba očistiti čim primijetite da se 'magla' počinje pojavljivati, a to možete napraviti učinkovito s nekoliko sastojaka koje već imate po kući.

Kombinirajte destilirani alkoholni ocat s destiliranom vodom u omjeru 3 naprema 1, stavite u zdjelicu u mikrovalnu pećnicu na 60 sekundi. 

Otkriveno može li jabučni ocat uistinu pomoći pri mršavljenju:

1/8

Nakon što se tekućina ohladi, izlijte je u bocu s raspršivačem. Ako želite izbjeći zaostali gorki miris octa, dodajte u smjesu nekoliko kapi esencijalnog ulja. 

Na vrata nanesite sloj spreja, ravnomjerno pokrivajući cijelu površinu. Ostavite da odstoji od tri do pet minuta. Odozgo prema dolje osušite vrata krpom od mikrovlakana.

Nakon toga, možete s krpom još i ispolirati preostale mrlje. Ostavite vrata otvorena kako biste osigurali da preostala vlaga isparava s površine stakla,  savjetuje Real Simple

Nada Vuglar u zagrebačkom ZOO radi već 45 godina i najdugovječnija je djelatnica: "Maksimirski zvjerinjak drugi mi je dom, a kolege obitelj!"

Ključne riječi

Komentara 1

ČR
črnamatizemla
22:20 12.08.2021.

Već drugi recept bez sode bikarbone? Kaj je ovo, novo normalno???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije