Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hranjiv je...

Neočekivani obrat: Bijeli kruh nije nezdrav

Kruh (1)
Marko Prpić/PIXSELL
15.09.2012.
u 11:22

Iako su neka istraživanja pokazala da ljudi koji jedu samo bijeli kruh mogu razviti dvostruko veći rizik od srčanih bolesti, sada je istraživanje potvrdilo da bijeli kruh sadrži neke važne nutrijente...

Nutricionisti obično savjetuju da se bijeli kruh izbjegava što je više moguće, no najnovije istraživanje pokazalo je da ga ne treba izbjegavati toliko jer ipak sadrži mnoge vitamine i minerale. Desetljećima se upozoravalo da bijeli kruh uzrokuje pretilost, nadutost i može izazvati alergiju na gluten, no ne i da se u njemu nalaze i neke hranjive tvari koje koriste ljudskom organizmu. 

- Upravo zdravstveni djelatnici mraju rastjerati mitove o kruhu. On je važan dio prehrane - kaže istraživačica Aine O'Connor i dodaje da u Velikoj Britaniji sve više pada potrošnja kruha, dok ona ima najveći problem pretilosti u Europi. Time sugerira da kruh i nije toliko "kriv" za debljanje nacije.

Alergije na gluten nisu u porastu, iako mnogi vjeruju da baš oni pate od intolerancije jer se često u magazinima može pročitati svašta o kruhu i njegovu utjecaju na zdravlje, prenosi Telegraph.

Komentara 27

FO
ford
17:53 15.09.2012.

U naslovu članka stoji BIJELI kruh, a u cijelom članku govori se o kruhu. WTF??

KG
KG002
11:03 18.09.2012.

Ne znam tko još normalan prati ova vaša istraživanja.... ? Čovjek se zamisli ako uzme u obzir da 3 mjeseca objavljujete jedno, a 3 mjeseca drugo... A da ne spominjem brojne članke koje sponzoriraju farmaceustke industrije!

CA
cactus
12:27 15.09.2012.

debela šnita kruva i centimetar masti na njoj posuto soli i mljevenom paprikom, hrana moje mladosti, zdravo 100%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije