Neočekivani obrat: Bijeli kruh nije nezdrav
Iako su neka istraživanja pokazala da ljudi koji jedu samo bijeli kruh mogu razviti dvostruko veći rizik od srčanih bolesti, sada je istraživanje potvrdilo da bijeli kruh sadrži neke važne nutrijente...
Komentari 27
Ne znam tko još normalan prati ova vaša istraživanja.... ? Čovjek se zamisli ako uzme u obzir da 3 mjeseca objavljujete jedno, a 3 mjeseca drugo... A da ne spominjem brojne članke koje sponzoriraju farmaceustke industrije!
debela šnita kruva i centimetar masti na njoj posuto soli i mljevenom paprikom, hrana moje mladosti, zdravo 100%
Svinjska mast je pretežno zasićena masnoća, dakle kemijski stabilnija, jedino može nastati šteta ako se pretjerano konzumira, nastaju pojačane naslage na škembi..... Isto je i s kruhom, kruh je namirnica najbogatija škrobom (ugljikohidrat) i tu je njegova velika prehrambena vrijednost. Ako se za proizvodnju koriste durum pšenice, taj kruh je još bolji i ukusniji i ima značajan postotak proteina. Govoriti o nekakvom velikom značaju vitamina u kruhu, zaista nema osnove.... Oni postoje, ali ne u značajnoj razini. Kruh je orije svega osnovna namirnica bogata jedim od osnovnih nutricijenata - ugljikohidratima, odn. škrobom. Priče o nekakvoj velikoj prednosti crnog u odnosu na bijeli kruh slabo imaju osnove, jer je većini ljudi crni kruh neukusniji, pa je stoga i izlučivanje pepsina i solne kiseline u želucu otežan, što na kraju može uzrokovati i probavne smetnje. Jedite umjereno i sve. To je recept naših starih koji su gotovo svi odreda bez velikih teškoća po zdravlje prebacili 80 godina.
Gdje je nestala priča da bijeli kruh izaziva rak debelog crijeva?
Ovo je do sad vjerojatno najgluplji članak vezan za prehranu iako je u samom večernjaku konkurencija "jaka". Najviše minerala i vitamina svakako se nalaze u pšeničnoj ljusci i pokožici što ako odstranimo dobijemo lijepu bijelkastu boju, malo glutena i puuuuno škroba. To nije vrsta hrane koja je ljudima preporučljiva a posebno ne "gradskim ljudima" kojima je veći problem potrošiti hranu nego nahraniti se!
Sjećam se te storije o raku debelog crijeva...... Znam da sam skoro opao sa stolice od zaprepaštenja kad sam čuo prvi puta za tu natprirodnu glupost.....
ma dosadni su! bijeli kruh je nezdrav, jaja su nezdrava, crveno meso je nezdravo, koristite steviju umjesto šećera... sve gluposti raznovrsna i uravnotežena prehrana je jedina zdrava prehrana.
"Istraživanje" koje je platila pekarska industrija. Hranjivih tvari ima i u izmetu pa teško da ćemo ga jesti, kao neke životinje u prirodi. Ako se mogu jednom mjesečno nahraniti u Macdonaldsu, onda me ni par šnita bijelog kruha neće ubiti. To da ću i jedno od toga jesti zbog nekakvih velikih vitamina...Nis baš toliko bedast. Fino mi je! Kao dio uravnotežene prehrane, neće me ubiti, ali žderanje istog tog smeća svaki dan...Zna se što su visokokvalitetne namirnice, a bijeli kruh definitivno ne spada u tu skupinu. Voće i povrće imaju puno više vitamina i minerala pa ako nekom nedostaje...Sigurno da neće jesti bijeli kruh.
Bijeli kruh i mast, bogato kalorijama, a malo nutrijenata. Hrana kmetova koji se dižu u 5 jer moraju raditi na polju, a prosječan životni vijek im je 50 godina. Bijeli kruh ili bijela riža su sranje jer baš ono štoo je zdravo u pšenici i riži je ljuska, koja je u proizvodnji ovdje odbačena. Integralni, raženi, kukuruzni, sve je bolje od bijelog kojeg treba izbjegavati.
Bijeli kruh od bijelog brašna svakako nije nezdrav. Ali jeste nezdrav onaj tzv. bijeli kruh kojeg kupujemo po pekarama i koji je sastavljen od zraka i aditiva.
Sve je zdravo u normalnim količinama, ako ga jedete u normalnim količinama (šnita, dve dnevno) mješajuči ga sa ostalim vrstama može vam samo dobro donjeti.
Imali li onih koji još uvijek vjeruju nutricionistima. Jedi u normalnim količinama sve ono što se oduvijek jelo u tvom kraju i kloni se pomodnih tekstova o prehrani.
Sta je sad ,ljudi prestaju da jedu , jer nemaju dovoljno (ne preostaje im od racuna i taksi) da podmire troskove , a vi odmah o zdravoj hrani , 50 godina nas ubjedujete da bijeli kruv ne valja a sadad ovaj neocekivani obrt, biznis kad stanew ,reklama je bog , navuci ponovo voloved na jaram , bijeli kruv je zdravlje ,feta kruva i casa vode , neces umrijeti a toliko je jeftino.
ne nasjedati na te trikove - pa naravno, da bijeli kruh, od bijelog brašna, koje se opet dobiva mljevenjem glavnine zrna, mora imati hranjive sastojke. Pitanje je jedino, koliko se uništi termičkom obradom - pečenjem, a još su veći problemii sa dodacima kruhu, raznih E - xx konzervansa itd....e, tu su problemi sa zdravljem.....
...a kad nestane kruha i bijelog i crnog......a vi prijeđite na kolače...!
Oko sebe gledam sve neke ljude koji se zdravo hrane, izbacili ljudi šećer, izbacili kruh, alkohol, masti, slatko, slano, gazirano (neznam od čeg žive ustvari) i svako malo bolesni, te upale, te alergije i na kraju završe redovito na antibioticima.
Bijeli kruh ne samo da je nezdrav,.vec je cak opasan po zivot. Samo da znate ....
bijeli kruh je ušao u naše krajeve posdredstvom austro - ugarske i snobovi su prihvatili tu utvaru i zamjenu za kolače, kako je divno bilo jesti svaki dan bijeli kruh i razlikovati se od seljaka i vlastite prošlosti...nažalost idioti i snobovi moraju znati da je kod bijelog brašna uklonjena košuljica zrna, a u njoj je sve što valja, ovaj ostatak je samo sirovina za ljepilo (škrob) i mamac za snobove....
?
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
U naslovu članka stoji BIJELI kruh, a u cijelom članku govori se o kruhu. WTF??