Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Najzdravije je spavati na leđima bez jastuka

san
Apollonia
24.01.2010.
u 17:30

Položaj kod spavanja na leđima, i to bez jastuka, prirodan je položaj kralježnice, pa će ona tako najmanje patiti.

Položaj u kojem spavate noću može itekako utjecati na vaše zdravlje. Određeni položaji mogu brže dovesti do bolova u leđima, ali i ostatku tijela. Najbolji položaj za spavanje je na leđima, što najbolje odgovara tijelu, a osim toga idealno je ako ne spavate na jastuku. 

Naime, ako ne koristite jastuk vaša će se kralježnica moći odmoriti u svom prirodnom položaju. Ako već koristite jastuk, pripazite da ne bude previsok, jer može loše utjecati na vaše disanje. 

Ako pak ne spavate ispravno i ujutro vas boli vrat, pokušajte nagnuti glavu na stranu, prema ramenu, dok ne osjetite zatezanje, te kratko zadržite tako. Ako i dalje osjećate bol, savijte ručnik i stavite ga ispod lopatica, te lezite tako pet minuta. S vremenom možete produžiti i na 15 minuta. 

Najgori je položaj za spavanje onaj na trbuhu. Ako često spavate ovako, to će utjecati na donji dio leđa, vrat, a možda i vaša pluća. Spavanjem na trbuhu ravna se prirodna zakrivljenost u donjem dijelu leđa, a glava je dugo okrenuta u jednu stranu, što negativno utječe na vratnu kralježnicu. 

Kod spavanja postrance, problem je što mnogi u tom položaju naslone glavu na ruku, a nakon dugo vremena provedenog tako to može loše utjecati na cijelo tijelo. Da biste se riješili bolova koji mogu biti posljedica ovakvog spavanja ispružite ruku u suprotnu stranu (desnu ruku ulijevo, npr.) i drugom rukom privucite k sebi.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:28 24.01.2010.

Najzdravije je spavati punog stomaka !

Avatar mach13
mach13
23:47 24.01.2010.

Ma, najzdravije je spavati sa zenom! Hahaha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije