Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sasvim otvoreno

Amerikanac (112) otkrio tajnu svoje dugovječnosti - mogla bi vas iznenaditi

Umirovljenici, dugovječnost
Foto: Thinkstock
1/2
13.05.2018.
u 18:17

Još neobičnih savjeta za dugovječnost podijelila je 2015. i najdugovječnija žena iz Škotske, Jessie Gallan, koja je iznenadila javnost izjavom da je tajna njezine dugovječnosti život bez muškarca.

Životni vijek se produljio, a ipak je još mali broj onih koji dožive stotu. 

Koja je tajna dugovječnosti i što duljeg života neizostavno je pitanje onima koji su proslavili svoj 100. rođendan. No odgovor ovog Amerikanca može vas iznenaditi. Dok mnogi traže posebnu formulu za dugovječnost i vode zdrave živote, bez štetnih navika, Richard Overton koji je proslavio svoj 112. rođendan, otkrio je za Dallas News što smatra svojom formulom za dugi život, uz napomenu da nema zdravstvenih problema. 

I nije tu riječ o zdravim namirnicama, priznao je, puši oko 12 cigara na dan, u svoju jutarnju kavu ulije malo bourbona za "zdravlje", a popio bi ponekad i četiri kave na dan. 

Još neobičnih savjeta za dugovječnost podijelila je 2015. i najdugovječnija žena iz Škotske, Jessie Gallan, koja je iznenadila javnost izjavom da je tajna njezine dugovječnosti život bez muškarca. "Donose više problema nego zadovoljstva", poručila je tada. 

Iste godine umrla je i tada najdugovječnija žena na svijetu koja je doživjela 127. godinu, Meksikanka Leandra Becerra Lumbreras, a njena obitelj je izvijestila da se nikada nije udavala. 

Eunice Modlin iz Indiane, koja je početkom godine proslavila svoj 102. rođendan, otkrila je da je tajna njenog dugog života redoviti dnevni odmor i malo tamne čokolade koju bi pojela svaki dan. Ona je i redovito vježbala, nikada nije pušila niti pila alkohol, ali njezina obitelj je uvjerena da je upravo čokolada tajna njene dugovječnosti. 

 

 

Komentara 6

EL
ellen1976
23:20 13.05.2018.

Tamna cokolada mi je najdraza...ona od 98% kako dijelova...gorka ,ali odlicna!

DE
deda1234
05:34 14.05.2018.

Nedaj boze da zivim tak dugo...

AU
austrougarskigeneral
09:59 14.05.2018.

tko zna kako nije svakima isto, nekima jesrce dobro, neki se nisu nervirali živjeli dobro.pazili na prehranu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije