Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Kućni ljubimci

Najdraža gošća: Kota trikovima usrećuje umirovljenike

Vlasnica je graničarske škotske ovčarke Ana Odak koja ju je naučila kako se sakriti od pogleda, skupiti kovanice...Svaki njihov dolazak u Dom za starije i nemoćne osobe Trnje iščekuje se nestrpljivo
26. veljače 2014. u 15:50 1 komentara 1850 prikaza
Kujica Kota i Ana Odak
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Nestrpljivost, napetost i iščekivanje jučer su ispunili prostoriju za druženje Doma za starije i nemoćne osobe Trnje. Tamošnji umirovljenici iščekivali su jednu od svojih najdražih gošći.

– Kad vidite jedno smeđe, a jedno plavo oko, odmah se raznježite – objašnjavali su, a muk je nastao čim je kujica Kota ušla u prostoriju u pratnji svoje vlasnice Ane Odak. Dvojac dobro uvježbane trikove već treći put pokazuje umirovljenicima u Trnju, a za ovaj nastup pripremile su i neke nove.

Kujica Kota i Ana Odak | Autor : Grgur Žučko/PIXSELL Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

– Dajte onaj kad Kota ide unatrag i onda uzme kolačić – naručili su umirovljenici još dok se Kota sa svakim pozdravljala pojedinačno. Kako kaže njena vlasnica, trogodišnja graničarska škotska ovčarka veseli se svakom novom poznanstvu, a posebno uživa u pažnji koja joj se poklanja. A nakon što je umirovljenicima pokazala kako im može pridržati štaku, kako se može sakriti od pogleda te kako skuplja kovanice u posudicu za štednju, Kota je najviše uživala upravo u maženju sa svojom publikom.

A osim u domu u Trnju, Kota radi i s djecom s teškoćama, spasilački je pas, glumica u reklamama, a bavi se i “dog dancingom”.

Kujica Kota i Ana Odak | Autor : Grgur Žučko/PIXSELL Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

– Aktivna je pa tu njenu energiju nastojimo potrošiti na razne načine – objasnila je Ana Odak, dok su štićenici doma uživali u druženju s kujicom. A razlog zašto ona dolazi u Trnje nije samo zabava, objasnila je ravnateljica doma Gordana Kartelo Pintarić.
– Dokazano je da psi u dvokrevetnim sobama u domovima smanjuju konflikte za čak 50 posto. Također, mnogi od naših štićenika nisu povezani sa svojim obiteljima, a od psa mogu dobiti bezuvjetnu ljubav – istaknula je Kartelo Pintarić.

Borba protiv raka
BORBA ZA ZDRAVLJE
Čak 90% dijagnosticiranih s rakom pluća u Hrvatskoj umire jer se otkriva prekasno
  • Avatar mileudarcina 1
    mileudarcina 1:

    Preljepa i hvale vrijedna gesta...nemožete ni zamislit koliko to njima znači....