Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brojne znamenitosti

Na popisu ih je devet: Jedan hrvatski grad je na Guardianovoj listi najpovoljnijih destinacija za mlade!

Emica Elvedji/PIXSELL
21.08.2023.
u 11:30

Napisali su da je "savršen grad džepne veličine"

Hrvatska je u posljednje vrijeme postala zaista popularno turističko mjesto za turiste diljem svijeta, no osim naše prekrasne obale, turisti se sada zanimaju i za kontinentalni dio zemlje. Britanski list Guardian objavio je popis najpovoljnijih destinacija za mlade putnike, a ovoga puta gradovi na obali nisu spomenuti, piše The Guardian

Na popisu je ukupno devet gradova, a među njima je i glavni grad Hrvatske. Zagreb se tako našao u društvu El Palmare, Biarritze, Granade, Lisabona i drugih. 

VEZANI ČLANCI:

"Hrvatska metropola je savršen grad džepne veličine", piše u zanimljivom članku. Istaknuli su da je pristupačan pješacima i da ima najveći broj muzeja po kvadratnom metru u Europi. Osim toga, piše i da je tijekom cijele godine tu znamenita zagrebačka katedrala i mnogima omiljeni Muzej prekinutih veza, kojeg su postavili dvoje umjetnika, kao odu svim čudnim i smiješnim predmetima koji su ostali nakon prekida.

Druge neobične ponude uključuju Muzej kanabisa, koji je otvoren prošle godine i koji se nalazi nasuprot gradske policijske uprave, kao i Muzej čokolade te Hrvatski muzej naivne umjetnosti. 

Turistima preporučuju i šetnju ‘kamenitim ulicama povijesnog Gornjeg grada’ kao i posjet ‘Dvorištima’. "Razgledajte uličnu umjetnost i vintage trgovine u Martićevoj ulici, pojedite gablec u restoranima oko tržnice Dolac i uzmite predah u prirodi u parku Maksimir", savjetuje se. 

Među prijedlozima su se i restorani, barovi i klubovi u Tkalčićevoj ulici, kao i izlet na "najpopularniju atrakciju u Hrvatskoj, smaragdnozelena jezera i slapove nacionalno parka Plitvička jezera"udaljena dva sata vožnje od grada. "Autobusi do parka svakodnevno voze iz Zagreba, a neki hosteli organiziraju i dnevne izlete za goste", stoji u članku.

Ostali gradovi koji su se našli na listi su Aldverg (Austrija), Istanbul (Turska), Biarritz (Francuska), Tanger (Maroko) i London (Engleska).

Ovo su najpovoljnije europske destinacije za odmor u dvoje - naši susjedi dominiraju ovom listom!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije