Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Na ova 3 simptoma posebno pazite, mogu značiti da imate rak prostate

Rak prostate raste polako i to je najčešće vrlo spor proces
14. siječnja 2018. u 09:20 11 komentara 71802 prikaza
muškarac
Foto: Thinkstock

Tumor prostate najčešće raste polako i dugi niz godina ostaje ograničen na žlijezdu. Tumor u tom periodu stvara malo ili nimalo simptoma. Kako bolest uznapreduje ipak postoje neki simptomi koji bi mogli ukazivati da se upravo radi o raku prostate.

Umor Alarm Ovo su 4 simptoma tumora na mozgu. Prepoznajte ih na vrijeme

1. Urinarne promjene

Simptomi su češće mokrenje, pogotovo noću, ali i vrlo otežano mokrenje. Ponekad se javlja slab ili isprekidan mlaz mokraće. Jedan od simptoma svakako osjećaj nepotpunog pražnjenja mjehura.

2. Krv u mokraći i spermi

Ako se krv pojavi kada praznite mjehur ili prilikom ejakulacije koja je pritom i bolna može biti jedan od simptoma. No, to može biti i znak infekcije ili upale. U svakom slučaju potreban je savjet liječnika.

3. Bol u kralježnici i kostima

Jedan od simptoma je i bol u kostima, posebno u donjim ekstremitetima i kralježnici. Može doći do pritiska na živce kralježnice, uzrokujući bol ili ukočenost ovisno o tome gdje se stanice raka nalaze. Iako je dijagnoza raka prostate kao posljedica bolova u leđima vrlo niska, moguća je.

Iako su ovo tri potencijalna znaka raka prostate, oni ipak mogu biti simptomi i nekog drugog zdravstvenog problema. Niti jedan od njih ne mora biti znak da stvarno imate rak prostate, no svakako je potrebno posjetiti liječnika i napraviti pretrage, piše menshealth.

muškarac
1 / 5
Rak debelog crijeva jedna je od najčešćih zloćudnih bolesti kod oba spola. Kirurški zahvat je osnovni oblik liječenja, a preventivnim testovima i pregledima može se otkriti u ranoj fazi, ali rijetko tko ide na preventivne preglede kako bi se utvrdila rizičnost za ovu bolest...
Usta oprez Simptomi raka usta koje oboljeli rijetko prepoznaju na vrijeme bol u trbuhu oprez Simptom raka jajnika na koji žene ne obraćaju pozornost KAŽNJENA DOBROTVORKA Djevojka donirala kosu za oboljele od raka pa ju u školi dočekalo neugodno iznenađenje
 • Sve je uzalud:

  ....jako vazan cimbenik koji uzrokuje rak prostate je cenzura medija i zabrana slobode govora i misljenja....od strane onih koji jos uvijek neznaju sta se oko njih događa...i koji su sami sebi cenzura a odlucuju o cenzuri...

 • Avatar neidemdalje
  neidemdalje:

  Imam sve te simptome ali jedno nemam ... novaca da odem liječniku...

 • petar.visak:

  Opet neki blesan izvlači dio stručne dijagnoze iz konteksta...