Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajna ideja

Ne znate kako se riješiti kamenca iz WC školjke? Može se sa samo jednim proizvodom!

shutterstock
11.04.2022.
u 11:30

Kako se kamenac sastoji od kalcijevog karbonata, visoki postotak octene kiseline koji sadrži djeluje na probijanje tvrdih naslaga

Čišćenje WC školjke sigurno spada u kućanske poslove u kojima najmanje uživamo, pogotovo kad se u njoj nakupi kamenac; tvrda naslaga koja se najčešće stvara oko pipa, wc školjke, kade, cijevi i svih površina s kojima voda stalno dolazi u kontakt. 

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`:

1/5

Ne samo da ružno izgleda neuredno, prenosi Mirror, već kamenac može nanijeti mnogo štete vašim cijevima. Srećom, postoji jedan sastojak koji ga uklanja u samo par minuta, a sigurno ga imate u svom kuhinjskom ormariću.

Ljubitelji čišćenja podijelili su svoje vrhunske savjete o tome kako se riješiti kamenca na Redditu, a jedan se posebno istaknuo. Jedan je korisnik tako rekao da je tajna uklanjanja tvrdokornog bijelog traga – alkoholni ocat!

"Stavite ga malo u bočicu s raspršivačem, pošpricajte, pričekajte pet minuta i zatim izribajte. Učinite to nekoliko puta”, otkrio je.

Kako se kamenac sastoji od kalcijevog karbonata, visoki postotak octene kiseline koji sadrži djeluje na probijanje tvrdih naslaga. Ako ocat ne pomaže, možete probati i druge kiseline.

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije