Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronađite partnere

Mršavite brže nego inače uz jednostavan savjet

Ultramaraton, Srebrenica (1)
Goran Ferbežar/Pixsell
11.10.2012.
u 13:27

Stručnjaci su napokon pronašli metodu mršavljenja koja djeluje. Odlučite li se skinuti naslage sala, obratite se grupi za podršku ili nekome tko je i sam uspješno skinuo višak kilograma

Imate previše kilograma i krenuli ste na dijetu? Da biste bili što uspješniji, uključite se grupu za mršavljenje, gdje će vas istomišljenici i "drugovi po vagi" natjerati da se programa prehrane i vježbanja pridržavate do kraja.

U istraživanju koje su proveli na newyorškom sveučilištu, istraživači su podijelili 114 muškaraca i žena u tri grupe. Jedna je mršavjela uz nadzor liječnika i nutricionista, druga je sudjelovala u grupnom mršavljenju, dok je treća kombinirala te dvije metode mršavljenja.

Nakon punih 48 tjedana režima najviše su smršavjeli ljudi koji su – grupno mršavjeli, skinuvši trostruko više kilograma nego grupa koja je mršavjela pod liječničkom i nutricionističkom paskom, piše ABC News.

Ključ je upravo u educiranim savjetnicima koji su savjetovali sudionike – a oni su i sami prošli istu "golgotu" pa je vjerojatno ispitanicima njihov uspjeh (i zavidna linija) bio dovoljna motivacija da izdrže kad im je bilo najteže.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije