Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao..

Mislite da su čokolada ili kamenice najveći afrodizijak? Moglo bi vas iznenaditi da je to zapravo vaš um!

Shutterstock
26.05.2023.
u 08:00

Imamo mnogo više seksualnog potencijala nego što mnogi znaju da je moguće, a ovo je samo jedan primjer toga, tvrde stručnjaci

Znate li koji je najjači afrodizijak? To nisu čokolada ili kamenice, to je vaš um! Vaš je mozak izravno povezan s vašom seksualnošću. Kad se ljudi nose sa seksualnom tjeskobom, sramom ili krivnjom, njihova tijela često nisu spremna na seks. Stoga također ima smisla da možete postići orgazam samo snagom svog uma, piše Your Tango.

Vjerojatno ste već čuli za ovaj fenomen, bilo preko interneta ili preko nekog od vaših prijatelja. Vjerojatno mislite da je to totalna glupost ili nešto što samo nekoliko sretnika može učiniti. No, zapravo, to može svatko! To je vještina, baš kao i naučiti voziti bicikl. Možda će vam u početku biti teško doći do toga, ali što više vježbate, postajat ćete bolji.

VEZANI ČLANCI:

Možda se pitate osjećate li se ova vrsta orgazma drugačije od uobičajenog orgazma. Odgovor je da. Umjesto da osjetite brzo, veliko oslobađanje u genitalijama, osjećate zadovoljstvo u cijelom tijelu dulje vrijeme. Umjesto da se nakon orgazma osjećate iscrpljeno, osjećat ćete se puni energije! Ovdje su dva različita načina da doživite orgazam 'razmišljanjem'.

Prvi način da doživite orgazam razmišljanjem je oblik meditacije: Vjerujte da je moguće jer ako ne vjerujete da možete doživjeti orgazam na ovaj način, to se nikada neće dogoditi. Dopustite sebi da vjerujete da ste sposobni za ovo, jer jeste. Prvo, dišite duboko. Usredotočite se na dah tako što ćete proširiti trbuh dok udišete i ispuštati sav taj zrak dok izdišete. Drugo, pravite buku. Uzdahnite dok izdišete ili recite bilo što što vam se čini oslobađajućim. Na primjer, možete ponavljati "sloboda" ili "otpusti" dok izdišete. Treće, udobno se smjestite. Lezite na leđa u krevet. Noge možete savijati ili držati ravne, ovisno o tome što vam je najudobnije. Četvrto, dopustite sebi da duboko osjetite. Ne radi se o tome da vas pokreću vanjski čimbenici kao što su seksualne slike ili fantazije. Ovdje se radi o gledanju u sebe.

Dopustite sebi da osjetite bilo koju emociju koja se pojavi, bilo da je to sreća, tuga ili nova emocija za koju niste ni znali da je možete osjetiti. Peto, mičite kukovima. Pomičite kukove prema gore dok izdišete i pomičite kukove prema dolje dok udišete. Uđite u ritam i nastavite.Na kraju se potpuno prepustite dok se gubite u ovoj praksi. Neka vaše tijelo osjeti ovu novu vrstu zadovoljstva. Ne brinite ako orgazam ne doživite odmah. Za to je potrebna vježba, baš kao i učenje kako doživjeti orgazam dodirom. Neki možda neće doživjeti orgazam prvih nekoliko puta ili više puta, ali to ne znači da se nikada neće dogoditi.

VEZANI ČLANCI:

Drugi način korištenja uma za postizanje orgazma je više seksualni: Uzbudite svoje tijelo. Ako već niste uzbuđeni, pomičite kukove gore-dolje kako biste pokrenuli krv. Zatim, odaberite svoju fantaziju. Razmislite o scenariju koji vas pali bez osuđivanja sebe. Ista maštarija koja vam pomaže da postignete orgazam dok masturbirate pomoći će vam da postignete orgazam i na ovaj način. Zamislite da ste stimulirani na način koji vas dovodi do orgazma. Ako doživite orgazam nakon trljanja klitorisa na određeni način, zamislite da se to događa u mašti i zamislite kakav je to osjećaj. Ako osjećate da vaše tijelo reagira na ovo, nastavite zamišljati da se to stalno događa. Na kraju se samo predajte kao i u zadnjem koraku u prvom načinu.

Može biti teško odučiti se od toga kako smo naučeni razmišljati o seksu. Imamo mnogo više seksualnog potencijala nego što mnogi znaju da je moguće, a ovo je samo jedan primjer toga. Imamo potencijal imati značajna i čarobna iskustva kroz seks. Jednom kada otvorite svoj um, cijeli vaš seksualni život može se promijeniti, tvrde stručnjaci. 

Istraživanje pokazalo: Postoji veza između seksa i boljeg pamćenja!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije