Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubav je u zraku....

Mislite da je nemoguće? Budite savršen par, čak i nakon rođenja djeteta

ljubav
Foto: Thinkstock
28.01.2014.
u 20:56

I dok pospremate, stavljate odjeću na pranje, perete podove, kuhate večeru, peglate i igrate se s djetetom mislite kako je nemoguće održati kemiju između vas i partnera?

Rođenje djeteta mijenja vaše živote u potpunosti. Nerijetko se događa da se novopečeni roditelji isključivo posvećuju djetetu i istovremeno zaboravljaju na svoje potrebe što može dovesti do laganog zahlađenja odnosa među partnerima. Mora li to zaista biti tako?

I dok pospremate, stavljate odjeću na pranje, perete podove, kuhate večeru, peglate i igrate se s djetetom mislite kako je nemoguće održati kemiju između vas i partnera? Možda vas ovo razuvjeri...

Ljubav počinje na vratima

Vratili ste s posla i vaše dijete traži svoju dozu pozornosti i pažnje. Partner će morati pričekati još neko vrijeme za izmjenu međusobne nježnosti. Stručnjaci za veze tvrde da je zdrav odnos između supružnika kamen temeljac za stabilan dom te da je on postavljen na ulazu. Iako vam je dijete "poletjelo" u zagrljaj, možete partnera poljubiti i lagano zagrliti u hodu, a i dijete će uživati u zajedničkom zagrljaju, piše TOI.

Iako vam nedostaje vremena za sve svakodnevne obveze koje su stavljene pred vas, malo međusobnog flertovanja kroz dan, poljubac u prolazu i lagani dodir neće vam uzeti puno vremena, a pomoći će da se vatra među vama ne ugasi. Osim toga, dijete će naučiti da odnos između dvoje ljudi nije samo podjela novčanih obveza i odgovornosti.

Nemojte vikati jedno na drugo. To nije funkcioniralo niti kada ste bili samo u vezi prije braka, pa neće ni sada. Time nećete riješiti problem. Sada lakše izgubite živce i zbog najmanje sitnice jer je pred vama previše obveza i premalo vremena, a vjerojatno niste ni naspavani, ali pokušajte dublje disati, a ne vikati jedno na drugo. Nekada morate prijeći preko nekih sitnica. Jedan od savjeta stručnjaka za veze je da se pokušate zamisliti za dvije godine i upitate se je li ova situacija koja vas je izbacila iz takta mogla imati nekog velikog utjecaja na budućnost? Ako nije, onda znate što vam je činiti.

"Spoj" i u braku? Zašto ne?

Sjećate se kako ste voljeli zajedničke izlaske, a sada vam to nije ni u primisli? Promijenite to, savjetuju stručnjaci. Zamolite bake, prijatelje ili nekoga u koga imate povjerenja da pričuvaju dijete i priuštite si izlazak. Odvedite se na spoj. Nemojte dozvoliti da "čarolija" ostane samo vani, u nekom restoranu ili klubu, ponesite je kući. Kao da ste sasvim sami, posvetite se jedno drugome. Nemojte razgovarati o obvezama koje vas čekaju, o neopranom posuđu koje je ostalo u kuhinji ili računima koje treba ujutro platiti. Sve to će dočekati i jutro, nemojte kvariti večer.

Sjetite se da ste nekada imali puno veće društvo s kojim ste se rado viđali. Sada nemate vremena, okolnosti su se promijenile. Iako se ne možete naći s njima tako često kao prije, ne znači da si ne smijete priuštiti neki izlazak vikendom sa starim prijateljima. Imate dijete, ali život sada ne treba "stati". Uvidjet ćete da ste nakon izlaska napunili baterije za novi dan ili tjedan pred vama i osjećat ćete puno bolje. Sjetite se kada ste zadnji put bili u kinu? Ako ipak ne želite to vrijeme dijeliti s nekim drugim, otiđite u kino sami i imajte to vrijeme samo za sebe. Potaknite i svog partnera da organizira svoje vrijeme za male "zadovoljštine" i budite potpora jedno drugome.

>>Romantika na akciji! Vikend u Hiltonu ili pod Julijinim balkonom

>>Problemi pod plahtama: Draga, večeras (opet) ne želim seks

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije