Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUBIČKE TOPLICE

Međunarodni certifikat za izvrsnost

STUBIČKE TOPLICE
21.05.2019.
u 09:12

Prva hrvatska zdravstvena ustanova koja ga je dobila za usluge fizikalne medicine i rehabilitacije

Među stoljetnim jelama izraslim između bregova Kape lščak i Kamenjak, na mjestu sutoka potoka Vidak i Topličina, smjestila se Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice koja obuhvaća tri objekta – Maksimilijan, Dijana i Toplice, sa smještajnim kapacitetom od 267 ležajeva, od čega ih je 150 na raspolaganju onim pacijentima čije liječenje u cijelosti pokriva HZZO. Osim njih, na liječenje i oporavak u Stubake dolaze i strani pacijenti, ponajviše iz Slovenije, Austrije, Rusije i Švedske i u prosjeku ostaju od 10 do 14 dana. Prirodni ljekoviti činitelj Stubičkih Toplica je termalna voda temperature na izvoru do 69 stupnjeva.

Ova Specijalna bolnica prva je hrvatska zdravstvena ustanova s međunarodnim certifikatom izvrsnosti u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji. Dobili su ga lani, a riječ je o certifikatu koji jamči osiguravanje najviših standarda kvalitete pružanja usluga fizikalne medicine i rehabilitacije u skladu s međunarodnom praksom. Taj certifikat izdaje njemački Temos – jedina certifikacijska kuća u svijetu koja više od desetljeća procjenjuje kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga stranim pacijentima.

Sam proces do dobivanja certifikata potrajao je dvije godine tijekom kojih su u više navrata ovamo su dolazili stručnjaci iz cijele Europe, kako bi procjenjivali napredak ustanove, što je u konačnici rezultiralo certifikatom koji svakome pacijentu iz bilo koje zemlje u svijetu jamči da će baš u Stubakima dobiti vrhunsku uslugu. Dobra je to preporuka za osiguravajuće kuće i agencije koje prodaju aranžmane vezane uz zdravstveni turizam da bi slale pacijente baš u ovu ustanovu koja, po mnogima, slovi kao najbolji izbor za rehabilitaciju koja podrazumijeva fizikalnu terapiju koja uključuje različite postupke poput terapije udarnim valom, hidroterapije, kinesio tapinga, podvodne masaže i laserske terapije. Liječenje se provodi pod stručnim nadzorom visoko educiranih fizioterapeuta.

U Specijalnoj bolnici provode se rehabilitacijski programi za bolna stanja zglobova i kralježnice nakon sportskih ozljeda ili zbog degenerativnih bolesti, poput artroze, preoperativna rehabilitacija te rehabilitacija nakon ortopedskih i kirurških zahvata kuka, koljena, kralježnice, neuroloških operacija. U bolnici ističu kako je njihov stručni tim specijaliziran za rehabilitaciju akutnih i kroničnih bolesti lokomotornog sustava, kao i za preoperativnu i postoperativnu rehabilitaciju dok posebno mjesto zauzima rehabilitacija u vrhunskom sportu.

Wellness oaza na 600 četvornih metara nalazi se u sklopu smještajnog objekta Maksimilijan, a gostima su na raspolaganju whirlpool bazen, turska, finska i infracrvena sauna, tri jacuzzija, prostor za masažu, podvodnu masažu, zona za relaksaciju i krio sauna koju su uveli prvi u Hrvatskoj.

Ovim se tretmanom tijelo izlaže ekstremno niskim temperaturama, od -110 °C do -190 °C, a učinci su takvi da, na primjer, otklanja tjeskobu i depresiju, smanjuje stres, dobra je u borbi protiv celulita, sprečava nastanak staračkih bora, njome se za deset terapija izgubi do sedam kilograma... Cjenik svih usluga dostupan je na internetskoj stranici sbst.hr, a u ponudi su i brojni paketi koji za manje novca nude visokokvalitetnu uslugu ove Specijalne bolnice čiji je cilj i zadovoljstvo korisnika, kvaliteta usluge, inovacije i kreativnost u medicinskoj rehabilitaciji i zdravstvenom turizmu.

Sadržaj je nastao u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije