Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osjećala se slobodnom

Mama otišla u noćni izlazak kada je njezina beba bila stara 5 dana: ‘Nitko me ne bi trebao osuđivati!’

Instagram/@natashahardingwritesandteaches
27.04.2023.
u 12:30

Kaže da je nakon trudnoće i poroda jedva čekala malo izaći i zabaviti se

Mnoge mame se često pitaju kada je u redu i prikladno da prvi put ostave svoju bebu s nekim drugim nakon poroda. Postoji li uopće razdoblje koje bi se smatralo prikladnim? Jedna mama ima svoje mišljenje o tome. Naime, majka dvoje djece Natasha Harding (48) otkrila je da je ostavila kćer Lexi, koja sada ima devet godina, s dadiljom kad je bila stara samo pet dana, piše The Sun.

“Kada sam rodila svoju drugu bebu, Lexi, znala sam što me čeka jer sam to već jednom prošla sa svojim sinom Zakom prije sedam godina. “Možda će zvučati malo grubo, ali nisam mogla dočekati da imam nekoliko sati za sebe, vjerojatno zato što sam znala da život s dvoje djece neće biti jednostavan i da sam morala pronaći svoje vrijeme za sebe kad god sam mogla. Dakle, kad je imala pet dana, moj suprug Paul (52) i ja otišli smo u lokalni pub s prijateljima, ostavivši Lexi s dadiljom u koju smo imali povjerenja. Imala sam veliku sreću što sam imala lagani porod, koji je trajao samo 51 minutu, pa sam se fizički osjećala prilično dobro", ispričala je Natasha.

Kako kaže, taj spoj su isplanirali već puno prije, a nakon devet mjeseci trudnoće i poroda, Natasha je jedva čekala izaći i zabaviti se. “Pub je bio odmah preko ceste i znala sam da se mogu vratiti kući za nekoliko sekundi ako bude potrebno. Kada smo ušli, naši prijatelji su bili oduševljeni što nas vide. Bilo je tako lijepo ponovno biti ja i smijati se bez fokusiranja na pelene i hranjenje. Porođaji su težak posao i odmah se malo izgubiš. Budući da je ona bila moje drugo dijete, osjećala sam da kontroliram situaciju, znala sam što radim i da će ona biti dobro", dodala je.

Tvrdi da je dojila, ali je od prvog dana koristila pumpicu tako da je mogla zamrznuti mlijeko kako bi ga davala na bočicu onome tko ju je čuvao. Od tada ju je ostavljala tri puta tjedno, bilo s njezinim tatom ili dadiljom, kako bi mogla raditi ili obavljati stvari za sebe. “To je značilo da sam mogla vježbati da se osjećam dobro i oslobodim se stresa, pa kad sam bila kod kuće, mogla sam se usredotočiti na nju. Vjerujem da me to vrijeme za sebe učinio boljim roditeljem. Svakoga tko bi kritizirao moje odluke, pitala bih: Zašto bi žene morale ostati kod kuće s bebom? Jednako je važno da i očevi imaju vremena za povezivanje sa svojom bebom. Uživala sam vidjeti svoju djecu nakon što sam se malo odmorila od njih", kaže ona.

Također, ona i suprug Paul redovito imaju vremena sami bez djece, što im je izričito važno. Kada je stariji sin imao četiri mjeseca, otišli su na mali odmor. "Sjećam se da sam se odvezla nakon što sam ostavila Zaka kod bake i djeda i osjećala se slobodnom. Ne mogu zamisliti da ne radim ili da se ne viđam redovito s prijateljima. Iako jako volim Zaka i Lexi, nikad nisam bila nervozna majka koja mora stalno biti s njima. Moj moto je uvijek bio: “Bit će sve dobro”. Otišla sam na djevojačko putovanje u Tursku na četiri noći kada je Lexi imala pet mjeseci i bilo je divno. Oduvijek mi je trebalo puno neovisnosti i nikada nisam htjela biti definirana rađanjem djece. Zak sada ima 16 godina, a Lexi devet, i oboje su nevjerojatno neovisni", ispričala je Natasha.

Natasha vjeruje da bi sve žene trebale činiti ono što je dobro za njih, te nikada bi osuđivala mamu koja ostaje kod kuće, ali isto tako očekujte da ni ona nju ne osuđuje. “Tako je lako zaboraviti svoju drugu polovicu nakon što se pojave djeca. Smatram da se Paul i ja više svađamo jedno s drugim kad smo nas četvero i smatram da je puno opuštajuće kad smo sami. Žene ne bi trebale osjećati pritisak da izađu ili ostave svoje dijete ako nisu spremne. Ključ je dobra briga o djeci, bilo da se radi o prijateljima ili članovima obitelji, dadilji ili vrtiću. Ako ne možete vjerovati osobi kojoj ostavljate dijete, nećete se moći opustiti. Ako vam se u početku čini previše ostaviti svojeg mališana na cijeli dan ili noć, učinite to na sat vremena da možete sami otići u šetnju ili u supermarket. Oslobodite se krivnje. Mame također imaju pravo biti sretne i ispunjene", zaključila je. 

Mama pokazala što radi s djecom kad treba vrijeme za sebe: 'Ubacim ih u kartonsku kutiju!'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije