Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podijelila Tiktokerica

Maltretiraju je zbog dlačica na licu, ali ona samopouzdano kaže: 'Sebi sam lijepa i privlačna'

TikTok/ thatgirlsare
31.08.2021.
u 14:30

Iako se, kaže, stalno pokušava riješiti neželjenih dlačica, Sare ističe da se zbog toga nikako ne smatra ružnom, dapače

Jedna se žena nedavno u svom TikTok videu obratila 'hejterima' koji joj, kako kaže, zbog njenih tamnih dlačica na licu, stalno pišu uvredljive komentare. 

TikTok korisnica Sare podijelila je da joj je kao tinejdžerki dijagnosticiran sindrom policističnih jajnika (PCOS), poremećaj hormonskog statusa organizma koji može uzrokovati i pretjerano lučenje muških hormona.

- Imam policistične jajnike i tijelo mi proizvodi više muških hormona, pa imam i debele tamne dlačice po cijelom tijelu, čak i po licu - rekla je i ispričala da ih se s 18 godina pokušala riješiti laserskim tretmanom, no to joj nije pomoglo, pa joj preostaje, kaže, samo brijanje.

@thatgirlsare

So much more than facial hair! ##fyp ##foryoupage ##foryou ##facialhair ##hirsutism ##pcos ##pcosawareness ##bodyhair ##plussize ##plussizeuk ##plussizegirl

♬ Get Into It (Yuh) - Doja Cat

- Prihvatila sam sebe takvu i mogu reći da sam sretna - istaknula je, premda svaki dan mora brijati cijelo tijelo i mjesečno za britvice izdvaja čak 350 kuna (oko 40 funti).

Iako se, dodaje, stalno pokušava riješiti neželjenih dlačica, naglašava i kako se zbog toga nikako ne smatra ružnom.

Hrvatska glumica nedavno je postala majka: 'Nemamo još ni mjesec dana, ali već odradile i dojenje u javnosti'

1/10

- Vi ste toliko više od vaših nedostataka, a čak se i s dlakavim licem možete osjećati privlačno i seksi - poručila je svojim pratiteljicama i dodala kako su joj i samoj trebale godine da se nauči nositi sa zlobnim komentarima.

Njeno je samopouzdanje, uz te negativne, privuklo i hrpu pozitivnih komentara.

- Nevjerojatno kako se dobro s tim nosiš, svaka čast zbog širenja pozitivne poruke! - napisala je jedna djevojka u jednom od brojnih komentara divljenja i podrške.

Što je sindrom policističnih jajnika?

Sindrom policističnih jajnika ili skraćeno PCOS (engl. Polycystic ovary syndrome) čest je zdravstveni poremećaj u žena reproduktivne dobi, a uzrokovan je hormonskim disbalansom. Ta hormonska neravnoteža naposljetku utječe na razne organske sustave u tijelu žene, a osobito značajan utjecaj ima na metabolizam i plodnost, pa je PCOS i jedan od vodećih uzroka neplodnosti u svijetu.

Poremećaj zahvaća oko 10% žena od 15.-45. godine života, a većina ih dobije dijagnozu u svojim dvadesetima ili tridesetima, no problem može ostati i neotkriven, ali i javiti se u bilo kojoj životnoj dobi od puberteta pa sve do kraja fertilnog razdoblja žene.

Povećan rizik za obolijevanje imaju žene kojima se bolest već pojavila u obitelji (kod sestre, majke, tete), što ukazuje na gensku podlogu bolesti. Osim toga, razni okolišni čimbenici utječu na razvoj ovog poremećaja pa žene koje su pretile i žive pretežito sjedilačkim načinom života te one s dijabetesom također imaju povećan rizik od obolijevanja.

Znate li koji je najzdraviji položaj za spavanje?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije