Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Limunova kora na dnu kante za smeće spasit će vas neugodnih mirisa

limun
Shutterstock
29.05.2020.
u 07:00

Uz to što se ove namirnice koriste gotovo svakodnevno, njihova kora može se iskoristiti za razne stvari.

Vjerojatno će vas iznenaditi da postoji mnogo koristi od ostataka vaše hrane, poput kora raznog voća. Većina ljudi instinktivno kore od voća baca u smeće, ali one se zapravo mogu koristiti za održavanje kućanstva, prenosi Insider. Umjesto bacanja, donosimo vam što sve možete napraviti s korama:

Limunova kora

Zahvaljujući visokoj koncentraciji citratne kiseline i osvježavajućem mirisu, limunove kore odlične su za učinkovito čišćenje kuhinje i kupaonice. Jednostavno unutarnjim dijelom limunove kore očetkajte pipe, vrata tuševa, sudopere i umivaonike te zatim isperite toplom vodom. Možete i koru staviti na dno koša za smeće kako biste se riješili neugodnih mirisa.

U videu pogledajte kako napraviti tatarski biftek: 

Kora avokada

Avokado je odličan za održavanje i pomlađivanje kože. Samo unutarnjim dijelom kore namažite svoje lice te ostavite da stoji barem pet minuta, a zatim isperite. Ona odlično pomaže u čišćenju lica i ostavlja ga glatkim.

Kora naranče

Umjesto da kupujete nezdrave slatkiše i kvarite svoje zube, napravite vlastite bombone od narančine kore. U jednoj posudi prvo zagrijte narančinu koru u vodi barem 15 minuta, a zatim u jednoj posudi zagrijte tri čaše vode i tri čaše šećera. Nakon što se šećer rastopi, dodajte koru i pustite da se kuha 45 minuta.

Kora banane

Odlična je za poliranje i čišćenje kožnih cipela te za čišćenje biljaka u kućanstvu. Samo unutarnjim dijelom kore dobro očetkajte svoje cipele i obrišite listove svojih biljaka. Ovako ćete cipelama dodati sjaj, a biljkama dodati nužan nutrijent, kalij. 

Sve kore, umjesto bacanja u koš za smeće, stavite u posebnu posudu kako biste dobili odličan kompost. Učinkovit je za poboljšanje razvoja biljaka, ali i za smanjivanje otpada.

Pogledajte kako održavati težinu nakon 50. godine:

Komentara 1

Avatar KimberlyQW82
KimberlyQW82
00:50 30.05.2020.

w​​w​​w​​.​​l​​o​v​e​​x​​x​​.​​c​​l​​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije