Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Trikovi za čišćenje i održavanje cipela koje niste znali: Banana, ocat, ulošci...

Facebook
09.05.2020.
u 07:00

Kako bi vaše cipele bile udobne i održavane, pomoći će vam nekoliko trikova. Sve što vam je potrebno već imate u svom kućanstvu.

Svaka osoba barem jednom u životu susrela se s problemom s cipelama, koji nije znala riješiti. Održavanje cipela zapravo je lagan posao kojem treba samo nekoliko minuta dnevno, a mi vam donosimo kako to napraviti na jednostavan način. Bright Side pronašao je pet najboljih trikova za cipele. 

Svi znaju da cipele često imaju problem s neugodnim mirisima, ali postoji prirodan sprej koji možete napraviti kod kuće koji pomaže u rješavanju tih mirisa. Sve što trebate napraviti je u jednu malenu bočicu s raspršivačem pomiješati 30 mililitara alkohola, 30 mililitara jabučnog octa te nekoliko kapi esencijalnog ulja. Ako se radi o novim cipelama koje imaju čudan miris, stavite jednu vrećicu čaja ili naspite sode bikarbone te pustite da odstoji 12 sati.

Ako imate kožne cipele, ocat će vam pomoći da održavate njihov sjaj te očistiti sve mrlje od vode i soli. Jednostavnu uzmite malo octa i staru četkicu za zube te dobro očetkajte svoje cipele, od početka do kraja. 

Žene koje se muče sa znojnim nogama, spas mogu pronaći u dnevnim ulošcima. U cipele stavite jedan uložak, oni su odlični za upijanje znoja, pogotovo u štiklama. Također će smanjiti klizanje noge i pružiti malo više udobnosti. 

Kožne cipele također možete očistiti korom banane. Banane mirišu bolje od laka za cipele, a odlično održavaju kožu. Cipele će vam biti sjajne i čiste, a neće biti ljepljive. Jednostavno unutrašnjom stranom kore banane očistite i ispolirajte kožne cipele te pustite da odstoje nekoliko minuta. Zatim kuhinjskom krpom očistite mogući ostatak.

Večer je najbolje vrijeme za kupovanje cipela, kako bi vam najbolje odgovarale. To je zato što nakon cijelog dana kretanja, noge otiču, što znači da ako kupite cipele ujutro, na kraju dana će vam biti tijesne i neudobne.

Pogledajte što sve možete kupiti u second hand dućanu za 40 kuna:

Komentara 2

Avatar DorothyAL84
DorothyAL84
10:17 10.05.2020.

ww︆︅​w​​︆︅.​​ki​s︆︅​s​t​​o​k​.​c​o︆︅​​m

Avatar SandraEE79
SandraEE79
22:42 09.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije